Ruud Gullit emotioneel bij eerste AZ-contract voor zoon Maxim

Reacties

Het gaat plotseling snel met Maxim Gullit. De zeventienjarige verdediger heeft vrijdag zijn eerste profcontract getekend bij AZ, waar hij nu tot medio 2022 vastligt.

Ruud Gullit emotioneel bij eerste AZ-contract voor zoon Maxim

AZ nam Gullit op zestienjarige leeftijd over van AFC. De centrumverdediger debuteerde onlangs in de Keuken Kampioen Divisie namens Jong AZ tegen FC Twente. Bovendien werd hij al opgeroepenvoor Oranje Onder-18. 'Dit is een mooi moment. Nu wil ik nóg harder werken om uiteindelijk in het stadion te kunnen spelen. Het gaat allemaal heel snel sinds ik bij AZ zit. Ik had niet beter kunnen wensen. Mijn doel is om nu een vaste waarde te worden bij Jong AZ', reageert de tiener.

Technisch directeur Max Huiberts heeft hoge verwachtingen van Gullit, vertelt hij op de clubwebsite van AZ. 'Maxim is een sterke verdediger met een echte winnaarsmentaliteit. Het is mooi om te zien dat hij sinds zijn overstap van AFC naar AZ al in anderhalf jaar heeft laten zien dat hij potentie heeft om het eerste elftal te bereiken. Dat hebben we gewaardeerd met een contract.'

Ruud Gullit
Vader Ruud Gullit was ook aanwezig bij de contractondertekening. Hij is enorm trots op zijn zoon. 'Om hier vandaag bij te zijn was best wel emotioneel voor mij. Ik ben heel erg trots op hem. Max is 1.91 meter en had in de jeugd heel veel groeipijnen. Hij begon als linksbuiten en moest op een bepaald moment achterin gaan staan. Hij heeft drie jaar last gehad van die pijn. Hij ontwikkelt zich nu heel snel, ze doen iets heel erg goed bij AZ.'

'Hij moet zichzelf zijn. Iedereen wil altijd maar vergelijken, daar heb ik hem ook voor gewaarschuwd. Ik zou hem ook aanraden om met zijn voornaam op zijn rug te gaan spelen, om zo een eigen identiteit te krijgen als speler. Maar hij is niet bang voor de vergelijkingen. Max is niet hét supertalent dat er heel snel zal staan, hij moet zich gewoon blijven ontwikkelen. Hij is er nog lang niet, maar heeft dankzij AZ wel ongelofelijke stappen gezet', besluit Gullit senior.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.