Rutten zit in z'n maag met schandaal-verdediger Vranjes

Reacties

De dagen van Ognjen Vranjes bij Anderlecht zijn geteld. In Brussel zijn ze de Bosnische verdediger liever kwijt dan rijk. Maar hij laat zich niet makkelijk richting de uitgang dirigeren.

Rutten zit in z'n maag met schandaal-verdediger Vranjes

Na zijn mislukte debuut als Anderlecht-trainer weigerde Fred Rutten zich uit te spreken over zijn wensen over de selectie van Paars-Wit. Maar duidelijk is wel dat er onder de Nederlandse trainer geen toekomst meer is voor Vranjes. De verdediger, die afgelopen zomer voor ruim drie miljoen euro werd overgenomen van AEK Athene, heeft daarvoor te veel problemen veroorzaakt.

Met een vertrek van Vranjes wordt Anderlecht namelijk verlost van een speler die in zijn korte periode in België voor de nodige ophef heeft gezorgd. De 29-jarige Bosnïer kwam in het half jaar in Brussel vaker in het nieuws vanwege zijn gedrag buiten het veld dan vanwege zijn prestaties binnen de lijnen.

Onder andere verheerlijkte Vranjes het geweld van de AEK-fans tijdens het Champions League-duel met Ajax en raakte hij in eigen land in opspraak wegens doodsbedreigingen aan een Servische artieste. Zijn twijfelachtige reputatie deed zijn zaak geen goed. Binnen de lijnen was hij evenmin onomstreden vanwege zijn snel veroverde kaartenlast.

De voorbereiding op de tweede seizoenshelft was al een veeg teken voor Vranjes. Hij miste het trainingskamp in Spanje en ontbrak ook in de selectie voor de wedstrijd tegen AA Gent. Zijn toekomst ligt niet in Brussel. 'Bij Vranjes heeft het niet zoveel met de kwaliteiten van de speler te maken, maar wel met extra-sportieve redenen', zei technisch manager Michael Verschueren. 'In het geval van Vranjes is een vertrek de beste oplossing.'

Anderlecht en Rutten zijn niet zomaar verlost van Vranjes. 'Ognjen blijft behoudens verrassingen bij Anderlecht. Hij heeft nog een contract tot 2022, dat wil hij respecteren', aldus zijn zaakwaarnemer Srdjan Jeremic in Het Laatste Nieuws. Er wordt geschermd met belangstelling uit Rusland en het Midden Oosten. 'En alle Griekse topclubs hebben interesse, maar het enige wat Ognjen wil, is bij Anderlecht tonen dat hij een topper is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.