Rutten wilde bekende Beasley naar Schalke halen

Schalke 04 heeft in januari geprobeerd DaMarcus Beasley los te weken bij Glasgow Rangers. De Amerikaanse international is een bekende van Schalke-coach Fred Rutten. Beiden kwamen elkaar eerder tegen bij PSV.

Rutten wilde bekende Beasley naar Schalke halen

'Als ik niet aan spelen toe blijf komen, zal de interesse van Schalke nog wel eens door mijn hoofd spoken', vertelde Beasley aan de Evening Times. 'De transfermarkt is nu gesloten en ik heb het ook nog steeds naar mijn zin bij Rangers, dus de komende maanden zal ik weer gaan vechten voor een plaats in het elftal.'

Beasley is geen vaste waarde in Glasgow. De Amerikaan kwam in anderhalf jaar niet verder dan twaalf basisplaatsen en vier invalbeurten. De 26-jarige linkspoot mag echter hopen op meer speeltijd na zijn doelpunt van woensdag tegen AC Milan. De oefenwedstrijd tussen de Schotten en de Italianen eindigde in 2-2.

'Misschien moet ik weer eens met de manager (Walter Smith, red.) gaan praten', aldus Beasley. 'Ik wil spelen. Ik was dicht bij een vertrek, maar uiteindelijk is het niet doorgegaan. Ik moet nu afwachten hoe het verder zal gaan.'

Dat Schalke interesse toonde in Beasley is geen toeval. Coach Fred Rutten kent de Amerikaan nog uit de periode dat hij assistent-trainer was bij PSV en Beasley er als speler onder contract stond. De 82-voudig international was twee seizoenen actief in Eindhoven voordat hij na een huurperiode bij Manchester City de overstap maakte naar Glasgow Rangers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen