PSV verkoopt Beasley aan Glasgow Rangers

Wat een publiek geheim was, is nu ook een officieel feit. DaMarcus Beasley verlaat PSV en speelt volgend seizoen voor Glasgow Rangers. De 25-jarige aanvaller tekende een driejarig contract.

PSV verkoopt Beasley aan Glasgow Rangers

Beasley had na de komst van coach Ronald Koeman geen toekomst meer bij PSV. De Eindhovense club verhuurde de Amerikaanse international tijdens het afgelopen seizoen al aan Manchester City en maakte er geen geheim van dat de wegen definitief konden scheiden.

De geruchten doken al snel de kop op dat Glasgow Rangers tot de potentiële kopers behoorde, maar Beasley stelde zelf een beslissing uit tot na het toernooi om de Gold Cup waaraan hij met Team USA deelnam. De Amerikanen legden zondag beslag op de titel door in de finale Mexico met 2-1 te verslaan.

Beasley had met PSV nog een contract tot medio 2008, dat door Rangers diende te worden afgekocht. Sinds zijn komst in de zomer van 2004 van Chicago Fire speelde de Amerikaan 56 competitiewedstrijden in het shirt van PSV. Hij scoorde tien keer.

Rangers deed woensdag meer zaken. The Gers namen doelman Graeme Smith (24) over van Kilmarnock. Karl Svensson keerde Rangers juist de rug toe. De 23-jarige Zweedse verdediger speelt volgend seizoen voor de Franse promovendus Caen.

Bekijk hier al onze video's