Rutten: 'Het moet en het kan absoluut beter'

Reacties

Fred Rutten was na afloop vooral gelukkig met de nipte 1-0 overwinning op bezoek bij ADO Den Haag. De trainer van Feyenoord erkende wel dat er nog genoeg werk aan de winkel is voor de club uit Rotterdam-Zuid.

Rutten: 'Het moet en het kan absoluut beter'

'Bij de start van het seizoen zit er altijd veel druk op, dan gaat het alleen maar om de punten. Maar dat het niet goed was weet iedereen en daar zijn wij ook niet tevreden over', aldus Rutten in gesprek met FOX Sports. 'Het moet en het kan absoluut beter.'

'We maakten te vaak de verkeerde keuze. Zeker als je tegen tien man komt te staan. Dan is het vrij normaal dat de buitenspelers aan de lijn blijven en dat je het spel snel verplaatst. Dat ging een paar keer goed, maar veel te vaak fout', legt de ervaren coach uit.

In tegenstelling tot de wedstrijden tegen Besiktas in de voorronde van de Champions League koos Rutten voor Elvis Manu in de spits, in plaats van Mitchell te Vrede, de uiteindelijk matchwinner. 'De trainer koos voor Elvis, een ander type spits', zegt Te Vrede.

'Het is dan gewoon even slikken en zitten', legt de lange aanvaller uit. 'Maar goed, je moet je snel herpakken en gretig zijn als je erin komt. Ik baal er alleen van dat de eerste kopbal er niet in ging. Gelukkig viel hij even later wel. Scoren in de laatste minuut geeft een heerlijk gevoel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.