Rutten ervaarde wrijving met Van Nistelrooij: 'Te vaak discussiepuntjes'

Reacties

Bij Ruud van Nistelrooij was al langer bekend dat Fred Rutten na dit seizoen stopt als assistent-trainer bij PSV. Hij kondigde zijn vertrek een maand geleden al aan.

Rutten ervaarde wrijving met Van Nistelrooij: 'Te vaak discussiepuntjes'
© Pro Shots

Rutten was assistent van Van Nistelrooij, maar voelde zich in die rol niet meer goed. Deze week werd bekend dat de hoofdtrainer is opgestapt. 'Dit was voor iedereen een moeilijke week. Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière, maar dit was heel lastig. Daarom is het juist knap dat we de hoofden in dit tijdsbestek de juiste kant op hebben kunnen krijgen. Of ik het nou ben, de masseur of de captain, iedereen rond het team heeft de boel bij elkaar geraapt', zegt Rutten.

'Ik heb ongeveer een maand geleden aangegeven dat ik niet door zou gaan', aldus Rutten, die de opmerking krijgt dat hij slechts zijn rol als assistent neergelegd heeft. 'Hoe je het ook benoemt, maar ik voelde me wel hoofdtrainer. Hij was de hoofdtrainer, ik de assistent-trainer, maar ik voelde me wel hoofdtrainer. Het heeft nooit gebotst. Ik heb nog nooit ervaren dat je allebei precies hetzelfde denkt, want ieder mens verschilt.'

'Een tijdje geleden heb ik bij Ruud aangegeven dat ik in deze rol niet door wilde. Op een gegeven moment ontstaan er haarscheurtjes en zijn er te vaak discussiepuntjes. Als dat volgend jaar weer gebeurt... Jullie weten dat ik ook een fysiek probleem heb gehad. Ik ben op een leeftijd dat ik mezelf dat niet aan ga doen', aldus Rutten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.