Rutte bevestigt: publiek welkom, maar wel strenge voorwaarden

Reacties

De versoepelingen betekenen ook dat er weer publiek welkom is bij wedstrijden in het betaald voetbal. Premier Mark Rutte bevestigde het nieuws tijdens de persconferentie van dinsdag.

Rutte bevestigt: publiek welkom, maar wel strenge voorwaarden
© Pro Shots

In de aanloop naar de persconferentie was al duidelijk geworden dat het verbod op toeschouwers bij wedstrijden in het Nederlands voetbal van tafel zou gaan. Rutte bevestigde deze versoepeling, waarbij wel strenge voorwaarden zijn gesteld.

Zo mogen de stadions maar voor een derde worden gevuld. De clubs en de KNVB ageerden tegen deze beperking middels een gezamenlijke verklaring. 'Het is een voorstel zonder perspectief', luidde de open brief aan het kabinet.

'Wij stellen ons constructief op en willen meedenken in oplossingen. Voor ons is het alleen acceptabel om met 1/3 te beginnen als we vanaf 4 februari kunnen doorschakelen naar minimaal 2/3 bezetting', was te lezen in de verklaring. 'Dat kunnen wij veilig en verantwoord organiseren. Met alles wat daarbij hoort. En van daaruit snel toewerken naar volle stadions. Wij gaan ervan uit dat het kabinet gehoor geeft aan deze oproep.'

De oproep vond geen gehoor bij het kabinet, dat vasthield aan de beperkte toegang van fans bij wedstrijden in het betaald voetbal. Ook geldt een eindtijd van 22.00 uur 's avonds.  

Amateurs
Het kabinet heeft ook het groene licht gegeven voor de hervatting van de sportcompetities. Door de aangekondigde versoepelingen kunnen de amateurs weer wedstrijden spelen tegen andere clubs, zij het dat er wel een coronapas noodzakelijk is voor personen vanaf achttien jaar. In december werden de competitie stilgelegd na de toenmalige maatregelen van het kabinet.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.