'Rustige' Brobbey kreeg advies van broers: 'Ik ben een slimme jongen'

Reacties

Brian Brobbey speelde een belangrijke rol bij Ajax in de wonderbaarlijke comeback tegen Bodø/Glimt in de tussenronde van de Conference League. De spits van de Amsterdammers gaf na het gelijkspel aan dat hij rustiger is geworden, mede door zijn broers.

'Rustige' Brobbey kreeg advies van broers: 'Ik ben een slimme jongen'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
FK Bodø/Glimt
FK Bodø/Glimt

Brobbey was betrokken bij de cruciale aansluitingsgoal van Ajax. Na een overtreding op de spits kreeg Bodo/Glimt-verdediger Odin Bjørtuft een rode kaart en de bal ging op de stip. Branco van den Boomen maakte vervolgens de 1-2 en even later hielp Steven Berghuis Ajax nog aan een onverwacht gelijkspel.

Brobbey vocht voor zijn actie op weg naar de goal van Van den Boomen al de nodige fysieke duels uit met de verdedigers, maar kreeg daarbij niet altijd steun van de arbitrage. 'Dat is wel frustrerend. Maar ik moet de focus houden en mijn koppie erbij houden. Dan gaat het allemaal vanzelf', zei de spits tegen ESPN.

De Oranje-international liet zich niet van de wijs brengen door de beslissingen van de arbitrage. 'Ik ben rustiger geworden. Mijn broers spreken heel veel met mij, dat ik moet stoppen met dat schreeuwen tegen de scheidsrechter. Ik stond vandaag ook op scherp... Ik ben een slimme jongen, daar hoef je je niet druk om te maken', aldus Brobbey met een glimlach.

Het lek is niet boven bij Ajax ondanks de twee goals in de extra tijd, weet ook Brobbey. 'Het was een heel lastige wedstrijd. We kwamen niet goed onder hun druk uit en zij hebben een heel goed voetballend team. We moeten ons koppie erbij houden tijdens de return en onze afspraken nakomen', besluit de aanvaller.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.