Rusland tot einde van oorlog met Oekraïne uitgesloten van internationaal voetbal

Reacties

De UEFA gaat Russische clubs niet toelaten in de Europese toernooien, zolang de oorlog met Oekraïne nog gaande is. Dit bevestigde president Aleksander Ceferin in een interview in zijn thuisland Slovenië.

Rusland tot einde van oorlog met Oekraïne uitgesloten van internationaal voetbal
© Pro Shots

Alweer op 28 februari 2022 kwamen de UEFA en FIFA met een gezamenlijk statement over het uitsluiten van Rusland na de invasie van Oekraïne. Russische clubs werden geweerd uit de Champions League, Europa League, Conference League, Women's Champions League en Youth League, het nationale elftal verloor zijn plek in de Nations League en mocht niet deelnemen aan het WK in Qatar.

Russische clubs weten in ieder geval dat ze pas hun rentree in de UEFA-competities kunnen maken als de oorlog met Oekraïne voorbij is. Ceferin ging tijdens het interview met Metropolitan ook in op het einde van de sponsordeal met het Russische Gazprom. 'Dit moesten we gewoon doen. We konden na de start van de oorlog niet een reclame voor dit bedrijf laten zien, terwijl er honderden miljoenen mensen naar de wedstrijd kijken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.