Rummenigge kijkt met pijn in het hart naar succes Alaba: 'Het spijt me heel erg'

Reacties

David Alaba bekroonde zijn eerste seizoen bij Real Madrid zaterdagavond met een Champions League-titel, nadat hij al met De Koninklijke de Spaanse titel veroverde. Voormalig Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge kijkt met gemengde gevoelens naar het succesvolle jaar van de Oostenrijker.

Rummenigge kijkt met pijn in het hart naar succes Alaba: 'Het spijt me heel erg'
© Pro Shots

Alaba (29) verliet Bayern vorig jaar zomer transfervrij voor een avontuur bij Real. Rummenigge was tot juli vorig jaar voorzitter van Der Rekordmeister en had de 92-voudig international van Oostenrijk liever nog in München zien spelen.

'Het spijt me heel erg dat we David hebben laten gaan. Mijn excuses', zei Rummenigge tegenover Bild in de richting van de achterban van Bayern. 'David was het hoofd van de Bayern-verdediging en speelde een ongelooflijk seizoen onder Hansi Flick toen we de Champions League wonnen in Lissabon. Zijn verlies is nog altijd voelbaar bij Bayern. Ik voel het eerlijk gezegd ook.'

Het vertrek van Toni Kroos, die in 2014 voor 25 miljoen euro van Bayern naar Real ging, was een ander verhaal volgens Rummenigge, die in München werd opgevolgd door Oliver Kahn. 'De zaakwaarnemer van Kroos eiste heel veel van de club. Dat konden we niet waarmaken. Ik denk niet dat we toen iets verkeerd hebben gedaan', aldus Rummenigge over Kroos, die met Real vier keer de Champions League veroverde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.