Ruiter gaat voor de perfecte uitdaging

Reacties

De toekomst van Robbin Ruiter is nog altijd onduidelijk. De 30-jarige doelman liep deze zomer uit zijn contract bij FC Utrecht en wacht nog op een nieuwe werkgever. Er is voldoende interesse, maar Ruiter zet hoog in.

Ruiter gaat voor de perfecte uitdaging

Er is interesse vanuit Turkije, Griekenland en Denemarken, terwijl de geboren Amsterdammer eerder dit jaar nog dicht bij een transfer naar Norwich City was. Ook AZ hengelde in het recente verleden geregeld naar Ruiter, maar een afkoopsom zorgde telkens voor een te groot obstakel. Inmiddels is de doelman transfervrij, nadat hij na vijf seizoenen bij FC Utrecht een aanbieding naast zich neerlegde en toe is aan een nieuwe uitdaging.

Die uitdaging leek er met Norwich City in het voorjaar te komen. De Engelse club wilde de doelman dolgraag vastleggen, hij keek ook rond bij de club en in de stad, en voerde positieve gesprekken met de clubleiding. Toch ketste de transfer af, nadat plotselinge veranderingen in de clubleiding voor een andere koers bij Norwich City zorgde.

In de afgelopen weken trainde Ruiter in zijn vakantie door bij personal trainer Iwan Redan van Beyond Yourself, waar meerdere voetballers dagelijks langskwamen om fit te blijven. Vanaf komende maandag zal Ruiter zijn conditie verder op peil houden bij FC Volendam.

'Voor mij is het heel belangrijk om nu de juiste stap te maken', zegt Ruiter tegen VI. 'In de afgelopen maanden is het nodige voorbij gekomen, maar ik heb de lat hoog gelegd en wil voor een uitdaging gaan, waarbij alles klopt. Natuurlijk kriebelt het om snel bij een nieuwe club te beginnen, maar een goede keuze staat voor mij voorop.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.