Ruime oefenzege Kroatië op Oostenrijk

Kroatië beleefde een lekkere opwarmer op weg naar het WK. De ploeg van bondcoach Zlatko Kranjcar zette Oostenrijk nog wel voor eigen publiek gedecideerd opzij: 4-1.

'We hebben zeer professioneel gespeeld', vertelde bondscoach Kranjcar. 'Uit vijf kansen hebben we vier doelpunten gemaakt.'

De eerste goal viel al snel. Dado Prso legde in de elfde minuut terug op Ivan Klasnic, die uit de draai de 1-0 maakte. Oostenrijk kwam nog wel binnen twee minuten terug omdat doelman Stipe Pletikosa met de bal in zijn handen in zijn doel tuimelde na een hoekschop van Ivanschitz.

Na een half uur zette Klasnic Kroatië opnieuw op voorsprong, ditmaal met een solo. Na de 2-1 had Kroatië geen kind meer aan de thuisploeg en breidde het in de tweede helft de voorsprong uit via een van richting veranderd schot van invaller Marko Babic en een benutte vrije trap van de eveneens ingevallen Bosko Balaban.