Rugklachten Balotelli in aanloop naar Confederations Cup

In aanloop naar de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië op 7 juni kampt Mario Balotelli met rugproblemen. De 22-jarige aanvaller van Italië wordt aanstaande vrijdag daarom gespaard in het oefenduel met San Marino.

Rugklachten Balotelli in aanloop naar Confederations Cup

Balotelli was anderhalve week geleden in het competitieslot tegen Siena nog doorslaggevend, door AC Milan met een benutte penalty richting de voorronden van de Champions League te helpen. De Rossoneri wonnen uiteindelijk met 2-1, omdat ook Philippe Mexés nog scoorde.

Tien dagen na zijn twaalfde Serie A-treffer van het seizoen had Super Mario echter de grootste moeite om wat loopwerk te verrichten. In plaats daarvan werd hij door een van de fysiotherapeuten behandeld aan zijn rug.

De teamarts van de Azzurri tast vooralsnog in het duister over de inzetbaarheid van Balotelli. 'We hopen natuurlijk dat hij op tijd fit is om tegen Tsjechië te spelen, maar er is geen garantie dat dat lukt. We willen niks forceren.'

Negen dagen na het uitduel met Tsjechië treedt Italië aan tijdens het toernooi om de Confederations Cup in Brazilië. Op 16 juni is Mexico de eerste tegenstander van de verliezend finalist van het EK van vorige zomer in Oekraïne en Polen.

Balotelli is niet de enige Italiaanse international die het seizoen niet pijnvrij heeft kunnen afmaken. Milan-ploeggenoot Stephan El Shaarawy kampt met een enkelblessure, terwijl Juventus-verdediger Andrea Barzagli al weken worstelt met een achillespeeskwetsuur.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen