Rüdiger: 'Je ziet de angst bij de tegenstanders in het Bernabéu'

Reacties

Speciale wedstrijd voor Real Madrid-verdediger Antonio Rüdiger: woensdagavond treft hij in Spanje zijn oude vrienden van Chelsea in de kwartfinale van de Champions League. De Duitser waarschuwt alvast: het Bernabéu kan intimideren.

Rüdiger: 'Je ziet de angst bij de tegenstanders in het Bernabéu'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Chelsea
Chelsea

In een groot interview met Marca vertelt Rüdiger honderduit over zijn fijne leven in Spanje, interessant wordt het vooral als het over psychologie gaat. Het spelen tegen Real Madrid vereist een bepaalde mentale kracht – en Rüdiger kan het weten, want vorig jaar speelde hij bijvoorbeeld nog met The Blues tegen Los Blancos.

'Real Madrid, de Champions League en comebacks. Het is raar, zelfs eng. Kijk naar de uitwedstrijd bij Liverpool. Zelfs toen ze 2-0 voor stonden, zag je de angst op hun gezichten. Het werd 2-1, 2-2 en boem, het was duidelijk dat we gingen winnen. Je ziet dat deze club anders is in grote wedstrijden. Dit stadion intimideert ook. Je voelt de vrees bij de tegenstander.'

De Duitser geeft ook wat prijs over de andere kant van de medaille. 'In Madrid heb je als speler zelf ook druk, zelfs als je met de auto naar het trainingsveld rijdt. Maar ik hou van die soort van druk in mijn leven, ik zou het niet anders willen. Maar die druk is geen mythe, die is echt. Het is niet aan iedereen besteed. Het is hier geen grapje, verliezen is geen optie.

Bekijk hier al onze video's
Meer A. Rüdiger
Meer over A. Rüdiger
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.