Rubiales moet uit Hermoso's buurt blijven, staking Spaans team gaat door

Reacties

Luis Rubiales heeft zich vandaag voor een Spaanse rechtbank verantwoord. De afgetreden voorzitter van de Spaanse voetbalbond kreeg de kans om zich te verdedigen en ontkende alle beschuldigingen in zijn richting. Zolang het proces loopt, mag hij niet in de buurt van Jennifer Hermoso komen.

Rubiales moet uit Hermoso's buurt blijven, staking Spaans team gaat door
© Pro Shots

Dat is de eerste uitkomst in deze zaak: Rubiales mag gedurende de tijd dat het hof zich over de zaak buigt niet in een straal van 500 meter komen van de speelster die hij na de WK-finale op haar mond zoende. Ook mag hij geen contact met Hermoso zoeken. Dat de preses zijn vertrek bekendmaakte, is trouwens voor de Spaanse speelsters geen reden om hun staking zomaar op te schorten, weet Marca.

Het vertrek van Rubiales en bondscoach Jorge Vilda is wat hen betreft niet voldoende. De speelsters zouden van mening zijn dat de door de Spaanse voetbalbond beloofde veranderingen niet tot stand kunnen komen zolang er nog vertrouwelingen van Rubiales in hun oude functies zitten. Het maakt de eerste selectie voor de nieuwe trainer, Montse Tomé, een moeilijk karwei.

Zij is de opvolger van Vilda en speelt over zeven dagen al een interland in en tegen Zweden, vier dagen later komt Zwitserland in Spanje op bezoek. Beide wedstrijden worden gespeeld in het kader van de Nations League. Tomé zal dus op korte termijn bekend moeten maken met welke speelsters ze die wedstrijden gaat spelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.