Route richting Europees eerherstel begint voor Ajax tegen Getafe

Reacties

Ajax neemt het in de eerste knock-outronde van de Europa League op tegen Getafe. Dat heeft de loting in Nyon maandagmiddag uitgewezen. De Amsterdammers beginnen met een uitduel.

Route richting Europees eerherstel begint voor Ajax tegen Getafe
© Pro Shots

Ajax begon dit seizoen in de voorronde van de Champions League, waarin het achtereenvolgens afrekende met PAOK Saloniki en APOEL Nicosia. De eerste twee pouleduels werden vervolgens gewonnen, na vijf wedstrijden stond de teller op tien punten, maar door een nederlaag tegen Valencia in de slotronde moest de ploeg van trainer Erik ten Hag genoegen met de derde plek en dus een doorstart in de Europa League.

Daarin speelt Ajax dus tegen Getafe, de verrassing van dit seizoen in La Liga. De ploeg staat vierde achter Barcelona, Real Madrid en Sevilla, en dus nog voor clubs als Atlético Madrid en Valencia. De ploeg van trainer José Bordalás verloor al zeven competitiewedstrijden op rij niet, afgelopen weekend werd er nog met 2-0 gewonnen van Real Valladolid.

Vanwege de geplaatste status begint Ajax met een uitwedstrijd, die staat gepland voor donderdag 20 februari. De return in Amsterdam is een week later.

'Ook met deze aanvallers moet Ajax vaker scoren dan de laatste weken'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.