Rooney ziet zijn bekritiseerde uitzwaai-interland als 'enorme eer'

Reacties

Het oefenduel van Engeland met de Verenigde Staten staat donderdag ook in het teken van Wayne Rooney. De aanvaller staat ondanks de kritiek te trappelen voor het 'zeer eervol' laatste optreden voor zijn land.

Rooney ziet zijn bekritiseerde uitzwaai-interland als 'enorme eer'

Rooney meldde zich maandag in het Engelse kamp. De aanvaller zal ongetwijfeld zijn weg makkelijk hebben gevonden, al zal het tegelijkertijd ook onwennig zijn geweest voor de routinier. In augustus  2017 zette hij immers abrupt een punt achter zijn interlandcarrière. Voor zijn 120ste en laatste interland – donderdag op Wembley tegen de Verenigde Staten - keert de 33-jarige Rooney voor één keer terug bij The Three Lions.

Bondscoach Gareth Southgate moest de selectie van Rooney uitleggen. Waarom iemand die gestopt is nog oproepen voor een interland? Oud-international Paul Ince is een van die mensen die grote vraagtekens zette bij het eerbetoon.

'Het is allemaal een farce. Er zijn genoeg andere manieren waarop Rooney had kunnen worden geëerd', aldus 53-voudig international Ince. 'Ik wil niets afdingen op zijn prestaties als speler, hij is onze topscorer aller tijden. Maar dit is onzin. Al het gedoe, alleen om hem een kwartiertje, twintig minuten op het veld te hebben. Het is een grap.'

Rooney zelf is blij met de uitzwaaiwedstrijd. 'Het is een enorme eer dat de bond mij deze wedstrijd gunt. Het is een belangrijk duel, omdat er geld zal worden ingezameld voor het goede doel', aldus de aanvaller van DC United op de website van zijn club.

Persoonlijk kijkt Rooney uit naar zijn rentree. 'Het zal fantastisch zijn om te spelen in en betrokken te zijn bij de ploeg en om een paar oud-ploeggenoten en Southgate te zien. Ik weet niet hoe lang ik zal spelen. Dat is helemaal aan Gareth. Ik zal met alle plezier spelen, zoals hij het wil. Het voor de laatste keer dragen van het Engelse shirt is mijn manier om de fans te bedanken voor hun steun tijdens mijn interlandcarrière.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.