Rooney: 'Zal nooit legende worden als Sir Bobby Charlton'

Reacties

Wayne Rooney speelt zaterdag tijdens het EK-kwalificatieduel met Slovenië zijn honderdste interland namens Engeland, maar aan stoppen denkt de captain van The Three Lions allerminst.

Rooney: 'Zal nooit legende worden als Sir Bobby Charlton'

'Ik kan in de toekomst wel leuk zeggen dat ik tweehonderd interlands en honderd doelpunten achter mijn naam heb staan voor Engeland. Maar daar draait het niet om. Het ultieme is een prijs winnen met je land', zegt Rooney in gesprek met Sky Sports.

'Dat is eigenlijk het enige dat ik wil bereiken met Engeland, daarom ben ik ook voetballer. En natuurlijk is het speciaal als je de grens van honderd interlands haalt. Er zijn niet veel voetballers die dat hebben bereikt. Ik ben er dan ook trots op dat ik tot dat selecte gezelschap behoor', aldus de 29-jarige aanvaller van Manchester United.

Legende
Op dit moment is voormalig doelman Peter Shilton met 125 caps recordhouder, een record dat gezien de leeftijd van Rooney niet onbereikbaar is. Overigens ontvangt Rooney uit handen van Engelands topscorer aller tijden de speciale gouden cap die hoort bij zijn jubileum. Sir Bobby Charlton scoorde in het verleden 49 keer in het shirt van The Three Lions, zes meer dan de aanstaande jubilaris.

'Topscorer aller tijden worden is iets groots', laat Rooney weten. 'Dat record staat al jaren, vele spelers slaagden er niet in dat aantal te overtreffen. Ik ben nog relatief jong, hopelijk slaag ik er wél in om de beste schutter van Engeland te worden. Al zal ik nooit zo'n grote legende worden als Sir Bobby Charlton. Om hem enigszins te evenaren moet ik eerst wereldkampioen worden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.