Rooney wijst Keane terecht over Ronaldo: 'Dat had hij ook niet gepikt'

Reacties

Het oncollegiale gedrag van Cristiano Ronaldo maakt nog altijd veel tongen los in Engeland. Nu doet ook clubicoon Wayne Rooney een duit in het zakje. Enkele weken geleden liep de Portugese superster voor het eind van de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur het stadion uit.

Rooney wijst Keane terecht over Ronaldo: 'Dat had hij ook niet gepikt'
© Pro Shots

Manager Erik ten Hag zette hem voor de daaropvolgende wedstrijd uit de selectie, en uiteraard deed het veel stof opwaaien. Roy Keane, nog zo'n naam die met gouden letters in de clubgeschiedenis van The Red Devils staat bijgeschreven, had wel begrip voor zijn voormalig ploeggenoot. 'Ik probeer het van de kant van de speler te bekijken', vertelde hij op Sky Sports.

De Ier had de volgende lezing: 'Hij is ook maar een mens. Hij is gefrustreerd dat hij niet voldoende kansen krijgt en hij heeft er genoeg van. Hij liep weg, ach, ik denk dat er spelers zijn die bij Manchester United veel ergere dingen gedaan hebben. Het is menselijk gedrag. Ik zou me meer zorgen maken als hij op de bank zat te lachen', aldus Keane.

Rooney reageerde op radiozender Talksport. 'Ik hoorde dat Roy hem verdedigd heeft, maar hij had dat ook niet gepikt. Helemaal niet. Luister, Ronaldo is één van de beste spelers ooit, maar wat hij dit seizoen heeft gedaan is niet acceptabel. Dit is een afleiding die de club niet kan gebruiken. Cristiano moet gewoon spelen waar en wanneer de manager hem nodig heeft, dan is hij een toegevoegde waarde.'

Rooney en Ronaldo waren tussen 2004 en 2009 ploeggenoten in Engeland. Tussen de twee boterde het niet altijd. Rooney beschuldigde zijn medespeler van matennaaierij toen hij op het WK 2006 een rode kaart kreeg na een schoppende beweging in het kruis van de Portugees Ricardo Carvalho. Het duo legde het daarna overigens wel weer bij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.