Rooney vernedert Moyes, Strootman in ziekenhuisbed

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Rooney vernedert Moyes, Strootman in ziekenhuisbed

• Het zit David Moyes, manager van Manchester United, ook niet mee. Engelse kranten zagen met volharding aan zijn stoelpoten, de resultaten zijn slechter dan ooit en de ogen van zijn illustere voorganger Sir Alex Ferguson prikken elke week in zijn rug. Tot overmaat van ramp werd Moyes' eergevoel dinsdagmiddag ook nog eens onderuit gehaald door een van zijn eigen spelers. De Schot besloot tijdens een positiespelletje mee te doen, maar zal dat de volgende keer wel uit zijn hoofd laten. Wayne Rooney trakteerde zijn coach namelijk op een gênante panna.

• Kevin Strootman laat vanuit zijn ziekenhuisbed weten dat het goed met hem gaat na zijn knieoperatie van dinsdagmiddag. Succes met je revalidatie, Kevin!

• 'Als Balotelli naar Juventus zou vertrekken, een team met een vaste speelstijl en geweldige trainer, zou hij denk ik een stuk beter presteren.'
AC Milan-icoon Paolo Maldini denkt dat Mario Balotelli bij Milan onder Clarence Seedorf niet tot volle wasdom gaat komen (La Gazzetta dello Sport).

• Ronald Koeman is dinsdagavond voor niets naar het mediapark in Hilversum gereden. De trainer van Feyenoord liet twee uur geleden vanuit huis enthousiast weten dat hij vanavond Chelsea-Galatasaray zou gaan analyseren voor de NOS. Eenmaal op het mediapark aangekomen kreeg Koeman te horen dat hij niet vandaag, maar morgen pas hoefde op te draven. En dus zat er voor de oud-international niets anders op dan weer in de auto te stappen en naar huis te rijden.

• Zenit Sint-Petersburg waagde onlangs een poging om trainer Peter Bosz bij Vitesse weg te kapen. De avances hadden geen succes, maar een week later hebben de Russen alsnog beet in Arnhem. Niet Bosz, maar masseur Eduardo Santos stapt over naar Zenit, dat André Villas-Boas eerder op de dinsdag al strikte als hoofdtrainer.

• Maandag liet AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi weten dat Clarence Seedorf absoluut niet wordt ontslagen, maar dinsdagmiddag sijpelden er opmerkelijke berichten door die het tegenovergestelde beweren. Mediaset, het media-imperium van Berlusconi, meldt namelijk dat Seedorf weg wordt gestuurd als Milan de komende twee wedstrijden (tegen Fiorentina en Lazio) niet weet te winnen. Sterkte, Clarence.

• 'Time for Chelsea to face the player they have created', stelt Galatasaray-spits Didier Drogba op Instagram enkele uren voor de Champions League-wedstrijd van Cim Bom op Stamford Bridge.

'Ik vond het moeilijk mezelf nog te motiveren nadat we alle prijzen al hadden gewonnen. Natuurlijk is het fijn om zoveel te winnen, maar het heeft ook zijn keerzijde.' (Spaanse media)
Josep Guardiola, de huidige trainer van Bayern München, licht toe waarom hij medio 2012 besloot te vertrekken bij Barcelona.

Thierry Henry lijkt een nieuwe hobby te hebben gevonden. De Fransman vierde zijn doelpunt, een snoekduik, namens New York Red Bulls op aparte wijze: hij nam de taak van cameraman op zich en filmde vervolgens de wolken. Het was de eerste wedstrijd dit seizoen voor de 36-jarige doelpuntenmaker in het shirt van de Red Bulls.

Petr Cech lijkt klaar te zijn voor het Champions League-duel met Galatasaray. De Tsjech was bijzonder scherp in een trainingsvariant op het veld bij Chelsea. Niet alleen voetballen, maar ook tennisballen waren een prooi voor de sluitpost van de Londenaren.

Fulham-trainer Felix Magath is helemaal in zijn sas met de overwinning van afgelopen zaterdag op Newcastle United (1-0). Sinds Nieuwjaarsdag (2-1 winst tegen West Ham United) viel er weinig te juichen voor de Londenaren. Na de winstpartij op The Magpies ging de 60-jarige coach een blokje om. Op een prachtige fiets van Barclays, dat eveneens sponsor is van de Premier League.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen