Rooney verlaat grote liefde Everton voor Amerikaans avontuur

Reacties

Wayne Rooney vervolgt zijn carrière bij het Amerikaanse DC United. Daarmee eindigt zijn tweede periode bij Everton vroegtijdig.

Rooney verlaat grote liefde Everton voor Amerikaans avontuur

De MLS-club betaalt naar verluidt ongeveer 14,2 miljoen euro voor de 32-jarige middenvelder, die een contract voor twee seizoenen gaat tekenen. Donderdag meldden diverse Engelse media al dat de transfer rond was, niet veel later bevestigde Rooney zijn vertrek met een foto op Twitter.

Rooney keerde vorige zomer terug op Goodison Park, waar hij als achttienjarig toptalent nog voor 37 miljoen euro vertrok naar Manchester United. Tijdens zijn terugkeer kwam Rooney tot veertig officiële duels voor Everton, waarin hij elf keer scoorde en drie assists leverde.

Met het vertrek van Rooney komt er waarschijnlijk ook een einde aan zijn Premier League-carrière, die van start ging in 2002. De teller stokt bij 429 wedstrijden, 208 doelpunten en honderd assists. Alleen Alan Shearer maakte meer treffers in de Premier League (260) dan de topscorer aller tijden van Man United.

Rooney werd één keer Premier League-topscorer en won met Manchester United eenmaal de Champions League, eenmaal de Europa League, vijf keer de landstitel, vier keer de League Cup, eenmaal de FA Cup, vijf keer de Engelse Supercup en eenmaal het WK voor clubteams.

De 113-voudig Engels international kan meteen aan de bak in de Verenigde Staten. Zijn nieuwe werkgever DC United sluit de rijen in het oostelijke competitiegedeelte van de MLS. Rooney is met afstand de recordaankoop van de club uit Washington.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.