Rooney spreekt zich opnieuw uit over Ronaldo en benoemt WK-favoriet

Reacties

Het lijdt voor Wayne Rooney geen twijfel wie de beste speler ter wereld is. De voormalig aanvaller speelde bij Manchester United samen met Cristiano Ronaldo, maar heeft een hogere pet op van Lionel Messi en ziet Argentinië het komende WK winnen.

Rooney spreekt zich opnieuw uit over Ronaldo en benoemt WK-favoriet
© Pro Shots

In het veelbesproken interview dat Cristiano Ronaldo gaf aan Piers Morgan werd al duidelijk dat Ronaldo en Rooney geen vrienden zijn. In de afgelopen weken liet Rooney zich geregeld kritisch uit over de Portugees, die niet begreep waarom hij bekritiseerd werd. 'Waarschijnlijk omdat hij zijn carrière heeft beëindigd en ik nog steeds op hoog niveau speel', zei hij tegen Morgan.

Rooney is door The Times gevraagd naar het verschil tussen Messi en Ronaldo, al is het niet duidelijk of dat interview is afgenomen voordat de woorden van Ronaldo over Rooney naar buiten kwamen. Volgens de Engelsman is het voor Messi niet nodig om het WK te winnen, voordat hij zich de beste speler ooit mag noemen. 'Mensen zeiden hetzelfde toen Cristiano Ronaldo het EK won met Portugal in 2016', geeft de huidige trainer van DC United aan.

'Het zou een prachtig verhaal zijn als Messi of Ronaldo de wereldbeker wint. Ik heb sommige Argentijnse spelers horen zeggen dat ze het WK willen winnen voor Messi. Dat is gekkenwerk en kan zorgen voor meer druk. Iedereen denkt anders over Messi en Ronaldo, maar ik heb vaak aangegeven dat ik Messi de beste speler vind. Ik heb veel beelden gezien van Diego Maradona, een soortgelijke speler, maar Messi is beter. Messi heeft alles: hij kan wedstrijden controleren, hij dribbelt en geeft assists, terwijl Ronaldo meer een doelpuntenmaker is.'

Rooney ziet Argentinië als favoriet om het WK te winnen. 'Door het winnen van de Copa América is de druk wat minder geworden. Het klimaat kan ook in hun voordeel werken. Het enige wat ze missen is een echte nummer 9, maar ik denk dat ze erg gevaarlijk zullen zijn.' Ook achterin oogt Argentinië sterk, vindt Rooney. 'Ik ben een fan van Lisandro Martínez. Hij is altijd heel kalm, maar speelt agressief. Hij zal een belangrijke speler blijken voor Argentinië.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.