Rooney passeert maatje Howard en maakt eerste MLS-goal

Reacties

Wayne Rooney heeft zijn eerste goal voor DC United gemaakt. In het Major League Soccer-duel met Colorado Rapids nam hij de 1-0 voor zijn rekening, in een wedstrijd die uiteindelijk met 2-1 werd gewonnen.

Rooney passeert maatje Howard en maakt eerste MLS-goal

Na iets meer dan een halfuur kreeg hij de bal mee, waarna hij de bal tussen de benen van doelman Tim Howard schoot. Zijn eerste doelpunt in Amerikaanse dienst liet Rooney - die ook nog eens voor het eerst de aanvoerdersband droeg - dus aantekenen tegen de goalie met wie hij twee jaar samen speelde bij Manchester United. Daarna stapte Howard over naar Everton, de club waar Rooney doorbrak én tot voor kort nog speelde.

Rooney debuteerde in 2002 als zestienjarige namens Everton, twee jaar later stapte hij over naar Old Trafford. Daar zou hij uiteindelijk dertien jaar spelen en uitgroeien tot absoluut clubicoon én boegbeeld van de nationale ploeg, voordat hij vorig jaar terugkeerde op het oude nest. In juni verhuisde hij naar de Verenigde Staten.

DC United won het competitieduel in eigen overigens nipt. Acht minuten voor tijd zorgde Kellyn Acosta voor de gelijkmaker, maar in de dying seconds bezorgde een eigen doelpunt van Rapids-aanvaller Niki Jackson de ploeg van Rooney alsnog de drie punten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.