Rooney gaat niet verder in Verenigde Staten

Reacties

Wayne Rooney is niet langer de trainer van DC United. In de nacht van zaterdag op zondag werd besloten niet verder te gaan met de Engelsman, die er niet in slaagde om met zijn club de play-offs van de Major League Soccer te bereiken.

Rooney gaat niet verder in Verenigde Staten
© Pro Shots

Rooney was in totaal bijna drie jaar verbonden aan DC United. Hij speelde van 2018 tot en met eind 2019 in de MLS en maakte 23 doelpunten in de competitie, in de zomer van 2022 streek hij neer in Washington om trainer te worden. Daarvoor had Rooney bij Derby County al zijn eerste stappen als coach gezet.

Met een overwinning op New York City FC neemt Rooney afscheid van DC United, het was voor de vierde opeenvolgende keer dat de club de play-offs om de landstitel niet bereikte. 'Dit voelt als het juiste moment om te vertrekken', liet Rooney weten. 'Het gaat niet om één ding, het gaat om de timing.' Rooney wordt in Engeland inmiddels al gelinkt aan een dienstverband bij Birmingham City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.