Rooney en Derby County in enorme problemen na fikse puntenstraf

Reacties

Er pakken zich pik- en pikdonkere wolken samen boven het Derby County van manager Wayne Rooney. De financiële problemen hebben nu ook tastbare gevolgen gekregen op de ranglijst.

Rooney en Derby County in enorme problemen na fikse puntenstraf
© Pro Shots

The Rams waren vorig seizoen bezig aan een slecht seizoen, waarna Phillip Cocu in november 2020 op straat werd gezet. Hij werd opgevolgd door assistent Rooney, die het roer later definitief in handen nam en de club op het nippertje naar handhaving in het Championship leidde. Dat kon echter niet verbloemen dat Derby County met enorme financiële problemen kampte. De club mocht vanwege de malaise geen spelers aantrekken, waardoor er voorafgaand aan dit seizoen een bizarre situatie ontstond.

Eerder deze week dook al op dat de perikelen weleens zeer nare gevolgen zouden kunnen krijgen voor Derby County, iets wat Rooney opmerkelijk genoeg via de media moest vernemen. Nu is het oordeel inderdaad gevallen. De club heeft automatisch en per direct twaalf (!) punten in mindering gekregen. Daardoor zakt Derby County van de twaalfde plek op het tweede niveau ineens naar de allerlaatste plek.

De zorgen zijn bovendien nog allerminst voorbij, want een nieuwe koper is er nog niet gevonden en lijkt ook niet op korte termijn te komen. De toekomst van de club is dus zéér wankel. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.