Rooney luidt de noodklok vanwege bizarre situatie bij Derby County

Reacties

Derby County-manager Wayne Rooney heeft te maken met bizarre omstandigheden, en dus luidt hij de noodklok. Hij heeft amper spelers tot zijn beschikking, maar is niet van plan om zomaar weg te lopen van zijn verantwoordelijkheden.

Rooney luidt de noodklok vanwege bizarre situatie bij Derby County
© Pro Shots

De voormalig topspits nam het stokje bij The Rams in november 2020 over van Phillip Cocu, die even daarvoor was ontslagen. Afgelopen seizoen ontsnapte Derby County vervolgens ternauwernood aan degradatie naar het derde niveau, waarna het vol goede moed begon aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Van die goede moed is op dit moment echter nog maar weinig over.

Zaterdagmiddag speelde de club een oefenwedstrijd tegen Salford City, dat uitkomt op het vierde niveau, en dat duel ging met 2-1 verloren. Niet zo gek, want Rooney heeft op dit moment nauwelijks spelers tot zijn beschikking. Sterker nog: twee weken voor de start van het nieuwe Championship-seizoen staan er bij Derby slechts negen senior players onder contract, twee daarvan zijn keepers.

Dat is niet zomaar. Derby County mocht vanwege een straf van de Engelse voetbalbond eigenlijk geen spelers aantrekken. Daar kreeg de club echter dispensatie voor, aangezien de regels vanwege alle coronaperikelen wat waren versoepeld. Desondanks kan Rooney dus nauwelijks over spelers beschikken, en dus luidt hij de noodklok. 'Het ligt bij andere mensen, mensen die grotere beslissingen moeten nemen dan ik', zo vertelde hij zaterdag aan Sky Sports.

Rooney benadrukte dat hij niet van plan is om op te stappen vanwege alle onrust. 'Alles wat ik kan doen is een beetje waardigheid en trots terugbrengen bij deze club. Het is duidelijk dat die zaken de laatste jaren zijn verdwenen hier, dus dat moet ik oplossen. Maar andere mensen moeten hun werk ook doen', zo stelt hij. 'Ik heb geen idee hoe mijn team er over twee weken uitziet... Het zou makkelijk zijn om weg te lopen, maar ik ben een vechter. Ik ben de club dankbaar, dus ga ik ook alles doen om de club hierdoorheen te krijgen. Maar als er niet snel spelers bij komen, dan weet ik niet hoe ik over twee weken een elftal kan formeren', sloot hij met een waarschuwing af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.