Rood-witte rook: Blind benoemd tot lid van rvc bij Ajax

Reacties

Het was al aangekondigd en woensdag is het formeel bekrachtigd: Danny Blind is teruggekeerd in de raad van commissarissen (rvc) van Ajax. Dat is gebeurd op een speciale vergadering.

Rood-witte rook: Blind benoemd tot lid van rvc bij Ajax
© Pro Shots

Deze bijeenkomst heet bij Ajax de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders, woensdag gehouden in de Johan Cruijff Arena. Blind lonkte al eerder naar de functie, maar toen koos Ajax voor Jan van Halst. De 54-jarige oud-speler is inmiddels naar voren geschoven als algemeen directeur totdat Alex Kroes wordt vrijgegeven door AZ. Van Halst vindt dat hij door zijn tijdelijke functie niet kan terugkeren in de rvc.

En dus kwam Ajax in de zoektocht naar een nieuw rvc-lid technische zaken uit bij Blind. De voormalig aanvoerder, trainer en technisch directeur bekleedde die rol van 2018 tot 2021 ook al, voordat hij als assistent van Louis van Gaal terugkeerde bij het Nederlands elftal.

Nu komen Van Gaal en Blind elkaar weer tegen bij Ajax. De 72-jarige oud-bondscoach keerde onlangs terug in Amsterdam als technisch adviseur en nam vervolgens al snel contact op met zijn vertrouweling. Blind is voorgedragen voor een dienstverband tot 2027.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.