Ronaldo's babykiekje, de mooiste van Dirk Kuijt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldo's babykiekje, de mooiste van Dirk Kuijt

• Daar zijn ze dan, de twee nieuwe kinderen van Cristiano Ronaldo! Volgens Portugese media zijn de namen ook al bekend: Eva en Mateo.

Alan Shearer mag dan inmiddels 46 jaar zijn, de spits weet nog altijd hoe je een bal moet raken. Zoekt Newcastle United toevallig nog een scorende spits?

• De actieve loopbaan van Dirk Kuijt mag er dan opzitten, er is nog altijd voldoende reden om terug te blikken op zijn imposante voetbaljaren. Dit filmpje toont de hoogtepunten van Duracell Dirk.

• Het is een trauma, maar dan wel eentje met een gouden randje. Vandaag is het precies zeventien jaar geleden dat Francesco Totti met deze chip Edwin van der Sar verschalkte.

• Herinnert u zich nog die Mexicaan die woedend was over de penalty die Arjen Robben kreeg en daar op Twitter tot op de dag van vandaag elke dag over klaagde? De KNVB is sportief en wenst de man veel succes nu zijn land het vandaag opneemt tegen Duitsland.

Ljubomir Fesja doet een Lance Armstrong-imitatie. De Amerikaanse wielrenner liet enkele jaren geleden een foto viral gaan waarop hij te zien was met al zijn gele truien. De middenvelder van Benfica laat zien over een bijna net zo indrukwekkende prijzenkast te beschikken. Fesja werd afgelopen jaar voor de negende keer kampioen met Benfica. Daarmee heeft hij één landstitel meer dan Zlatan Ibrahimovic.

#notbad😝

Een bericht gedeeld door Ljubomir & Suzana Fejsa💙Mateo💙 (@fejsa5) op

Kevin Strootman speelde een belangrijke rol in de komst van Feyenoorder Rick Karsdorp naar AS Roma. Op het clubkanaal van zijn nieuwe werkgever liet de rechtsback weten dat Strootman hem benaderde. 'Hij zei dat ik op hem kon rekenen. Dat is erg belangrijk voor me. Ik spreek geen Italiaans en mijn Engels is niet geweldig, dus het is fantastisch dat ik met Kevin wel kan communiceren.'

Karsdorp liet de harten van de Romeinse fans ook sneller kloppen door zijn bijnaam te verklappen. 'Soms neem ik de bal vanuit de verdediging mee richting de flanken, waarbij ik langs tegenstanders vlieg. Mensen begonnen me de stroomtrein te noemen.' Laat de iconische Cafú nou net 'Il Pendolino' worden genoemd: de sneltrein.

Zlatan Ibrahimovic krijgt een standbeeld en toont vol trots dat het bovenste gedeelte al klaar is.

The symbol of Sweden is almost done #mystatue #proud #lifework

Een bericht gedeeld door IAmZlatan (@iamzlatanibrahimovic) op

Barcelona en AC Milan hebben de uitshirts voor het seizoen 2017/18 gepresenteerd. De Spaanse club kiest voor een azuurblauw tenue, met kleine details die refereren aan de clubhistorie en de Catalaanse vlag. AC Milan combineert zwart-rode accenten met een wit shirt.

• Wat te doen nadat je ontslagen bent als trainer van Internazionale? Frank de Boer stortte zich in ieder geval op Netflix. 'Het was de eerste keer dat ik keek, want ik had alle tijd van de wereld. Ik heb Narcos gekeken en een paar goede films', blikt De Boer op het clubkanaal van zijn nieuwe werkgever Crystal Palace terug op zijn periode in Italië.

• In Italië wordt Francesco Totti op handen gedragen, maar in Australië moet men niet zoveel van het AS Roma-icoon hebben. Zeljko Kalac, voormalig doelman van Roda JC en inmiddels keeperstrainer van Western Sydney Wanderers, stelt dat Totti niet zou renderen in de Australische competitie. 'Het is een zware competitie, waarin veel gelopen moet worden. Ja, hij heeft ontzettend veel kwaliteit, maar met zijn benen komt hij niet ver hier.'

• Het is vandaag drie jaar geleden dat het Nederlands elftal na een geweldige groepsfase op het WK in 2014 de eerste wedstrijd in de knock-outfase speelde. Tegen Mexico ging het bijna mis, maar in de slotfase werd een goal van Giovani dos Santos ongedaan gemaakt door Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar. Laatstgenoemde benutte een penalty, nadat Arjen Robben de strafschop versierde.

Arjen Robben gaat in de slotfase van de WK-wedstrijd tegen Mexico naar het gras en krijgt een penalty mee.
Arjen Robben gaat in de slotfase van de WK-wedstrijd tegen Mexico naar het gras en krijgt een penalty mee.

• 29 juni is niet alleen maar een positieve voetbaldag voor Oranje. In 2000 voltrok zich op deze dag, in de halve finale van het EK in eigen land, een waar penaltydrama tegen Italië. In reguliere speeltijd misten Frank de Boer en Patrick Kluivert al een strafschop, de penaltyserie verliep niet veel beter. Drie van de vier penalty's gingen er niet in, waardoor Italië zich plaatste voor de finale tegen Frankrijk.

De 'iconische' penalty van Jaap Stam. De verdediger schiet de bal vanaf elf meter het stadion uit.
De 'iconische' penalty van Jaap Stam. De verdediger schiet de bal vanaf elf meter het stadion uit.

Leon Osman ziet Davy Klaassen het wel redden bij Everton. De voormalig middenvelder van de Engelse club, Osman speelde dertien jaar in het shirt van de formatie uit Liverpool, denkt dat Klaassen een goede versterking is. 'Alles wijst erop dat hij kan slagen in de Premier League. Hij is een geweldige talent, is aanvoerder geweest van Ajax en ik kan alleen maar hopen dat hij zich weet aan te passen aan Everton', stelt Osman op de website van Everton.

• In de Volkskrant wordt gesproken met de nieuwe en oude linksbuiten van Feyenoord. Jean-Paul Boëtius is de vervanger van Eljero Elia in Rotterdam. 'Ik wil me niet meten met Elia. Ik wil ook niet de Boëtius van toen laten zien, maar een betere. Met meer rendement', is de aanwinst van Feyenoord stellig. Elia, die volgend seizoen in Turkije voetbalt, waarschuwt zijn vervanger alvast. ' JP is top, maar Feyenoord is geen makkelijke club voor buitenspelers.'

• Dan een bizar verhaal uit Portugal. FC Porto claimt bewijs te hebben dat concurrent Benfica tienduizenden euro's heeft uitgegeven aan voodoopraktijken om de Portugese competitie te winnen. Benfica eindigde afgelopen seizoen op magische wijze bovenaan, zes punten boven FC Porto. De kampioen zou via een medicijnman goede resultaten hebben afgedwongen. Niet geheel onverwachts heeft Benfica niet gereageerd op het verhaal.

Anton Rodgers kreeg woensdag een gouden kans in het shirt van Celtic. De zoon van trainer Brendan maakte speelminuten in de oefenwedstrijd tegen het Oostenrijkse BW Linz (0-1 winst Celtic). Een contract zit er niet in voor Anton, die afgelopen seizoen op het derde niveau van Engeland actief was. 'Hij is hier gekomen om fit te worden. Zijn seizoen in Engeland start volgende week pas', vertelde de trainer van de Schotse kampioen aan Celtic TV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.