Ronaldo verpest CL-droom Torino en blijft jagen op Quagliarella

Torino lijkt de eerste deelname ooit aan de Champions League voor komend seizoen te kunnen vergeten. Cristiano Ronaldo voorkwam vrijdagavond dat de ploeg van Walter Mazzarri de Derby della Mole won.

Juventus
Juventus
1 - 1
Torino
Torino

Torino is bezig aan een sterk seizoen en kon vrijdag in punten op gelijke hoogte komen met Atalanta Bergamo, de nummer vier van de Serie A. Dan moest er wel gewonnen worden van stadsgenoot Juventus, dat twee weken geleden de achtste Scudetto op rij veiligstelde en in de laatste wedstrijden van het seizoen enkel nog voor de eer en de winstpremies speelt. Ronaldo heeft wel nog een helder doel voor ogen: de Portugees wil in zijn eerste seizoen in Italië topscorer van de Serie A worden. Hij had tegen Torino dan ook gewoon een basisplaats.

Juventus maakte in de eerste helft niet echt een gemotiveerde indruk en kwam in de achttiende minuut op een 0-1 achterstand. Sasa Lukic zette Miralem Pjanic opzij en liet Wojciech Szczesny kansloos met een geplaatst schot in de verre hoek. De beste kans op de gelijkmaker kwam voor rust op naam van Blaise Matuidi, die na geweldig voorbereidend werk van Ronaldo op doelman Salvatore Sirigu schoot. Ronaldo zelf schoot even later niet ver naast.

In de tweede helft leek er lange tijd weinig aan de hand te zijn voor Torino, maar een overwinning bij de landskampioen zat er toch niet in. Zeven minuten voor tijd zorgde Ronaldo met het honderdste kopdoelpunt uit zijn carrière voor de 1-1 en dat betekende het slotakkoord. Ronaldo staat nu op 21 competitiedoelpunten; dat zijn er twee minder dan Fabio Quagliarella, de huidige topscorer van de Serie A. Ronaldo heeft nog drie competitiewedstrijden de tijd om de spits van Sampdoria in te halen.