Ronaldo troeft Messi met overmacht af en is FIFA Speler van het Jaar

Reacties

Cristiano Ronaldo is verkozen tot FIFA Speler van het Jaar. Het is het tweede jaar op rij dat de Portugees die prestigieuze prijs in de wacht sleept.

Ronaldo troeft Messi met overmacht af en is FIFA Speler van het Jaar

Ronaldo troeft Lionel Messi en Neymar daarmee af. Het trio was genomineerd voor de FIFA-prijs, die sinds vorig jaar los staat van de Gouden Bal. Die verkiezing wordt sinds 2016 louter georganiseerd door France Football. De verkiezing van de FIFA ging over de periode 20 november 2016 - 2 juli 2017, vanaf volgend jaar gaat het over een heel seizoen. Lees hier meer over de FIFA-verkiezing.

De 32-jarige Ronaldo heeft gewonnen op basis van stemmen van aanvoerders van nationale elftallen, bondscoaches van nationale teams, journalisten en personen die zich hebben geregistreerd op de website van de FIFA. De prijs is een beloning voor een zeer succesvol half jaar van Ronaldo.

De Portugees schoot Real Madrid hoogstpersoonlijk naar de twaalfde Champions League-winst in de clubhistorie. In de tweeluiken met Bayern München en Atlético Madrid en de finale tegen Juventus scoorde Ronaldo in totaal tien keer, waarvan twee in de eindstrijd (1-4). Een maand eerder had hij Real met een goal in de kampioenswedstrijd ook al aan de landstitel geholpen.

Dit seizoen pakte Ronaldo met de Madrilenen al de Spaanse én de Europese Super Cup. Eind augustus werd hij voor Messi en Gianluigi Buffon verkozen tot UEFA Speler van het Jaar. De FIFA-prijs kreeg hij maandagavond op het gala in Londen uit handen van Diego Maradona en de Braziliaanse Ronaldo.

Ronaldo maakte tevens deel uit van het Elftal van het Jaar. Daar wordt hij bijgestaan door vier ploeggenoten: Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos en Luka Modric. Real Madrid-trainer Zinedine Zidane werd later verkozen tot Trainer van het Jaar. Bekijk hier alle winnaar van de awards op het gala.

Percentages stemmen FIFA Speler van het Jaar 
1. Cristiano Ronaldo43,16%
2. Lionel Messi19,25%
3. Neymar6,97%
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.