Ronaldo staat met mooie woorden stil bij afscheid van 'meer dan een ploeggenoot'

Reacties

Spelers van Real Madrid en oud-ploeggenoten hebben met mooie woorden stilgestaan bij het afscheid van Marcelo, die na een dienstverband van ruim vijftien jaar (!) de deur van het Estadio Santiago BernabΓ©u achter zich dicht trekt. De Braziliaan gaat op zoek naar een nieuw avontuur.

Ronaldo staat met mooie woorden stil bij afscheid van 'meer dan een ploeggenoot'
© Pro Shots

Maandag werd er door Real Madrid op grootse wijze afscheid genomen van de inmiddels 34-jarige Marcelo, die sinds januari 2007 bij de Spaanse recordkampioen op de loonlijst stond. De vleugelverdediger poseerde onder meer met de 25 hoofdprijzen die hij in zijn tijd bij Real won. In de rijke geschiedenis van De Koninklijke was er geen speler die meer prijzen pakte met Real dan Marcelo. 

Samen met Cristiano Ronaldo won Marcelo onder meer vier keer de Champions League. De Portugees, die inmiddels bij Manchester United speelt, wenst de linksback via social media het beste. 'Meer dan een ploeggenoot', schrijft Ronaldo over Marcelo. 'Hij is een broer, die mij het voetbal heeft gegeven. Op en buiten het veld een van de grootste sterren waarmee ik het genoegen had om de kleedkamer te delen. Geef alles voor je nieuwe avontuur, Marcelo!'

Ook Toni Kroos ('ik kan zeggen dat ik met de beste linksback aller tijden heb samengespeeld') en Sergio Ramos ('je zegt nu vaarwel, maar je erfenis is voor eeuwig. Gefeliciteerd met het bereiken van het onmogelijke') hadden mooie woorden over voor Marcelo. De back zelf sprak maandag zijn dankbaarheid uit voor zijn tijd bij Real en hield het daarbij niet droog.

Wat Marcelo nu gaat doen, is nog niet bekend. De vleugelverdediger is in ieder geval niet van plan om te stoppen met voetballen. 'Ik heb het gevoel dat ik nog steeds kan spelen', zei Marcelo. 'Tegen Real Madrid spelen? Dat zou wel een probleem worden, ja. Ik ben een grote fan, maar ik ben ook een grote professional.' In de wandelgangen wordt Marcelo gelinkt aan het Turkse Fenerbahçe.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.