Ronaldo scoort twee keer in finale en pakt eerste prijs in Saoedi-Arabië

Cristiano Ronaldo heeft met Al-Nassr beslag gelegd op de Arab Club Champions Cup. Dankzij twee goals van de Portugees werd in de finale Al-Hilal geklopt: 1-2.

© Al-Nassr

Ronaldo maakte in januari als eerste Europese superster de overstap naar Saoedi-Arabië en greep in zijn eerste halfjaar bij Al-Nassr naast de Saoedische landstitel en de nationale beker. In zijn tweede seizoen bij de club hoopt Ronaldo op meer succes. Zijn ploeg werd versterkt met Seko Fofana, Marcelo Brozovic, Alex Telles en Sadio Mané.

Maar de concurrentie zit ook niet stil. Al-Hilal haalde bijvoorbeeld Sergej Milinkovic-Savic, Rubén Neves en Malcom binnen. Zij hadden zaterdag allemaal een basisplaats, maar het was een speler die al langer bij Al-Hilal zit die de score opende. De Braziliaan Michael zorgde voor de 1-0 en vierde zijn doelpunt op de manier waarop Ronaldo altijd zijn doelpunten viert.

In de tweede helft kwam Al-Nassr met tien man te staan, nadat Abdulelah Al Amri de doorgebroken Malcom had neergehaald. Daarmee leek Al-Hilal hard op weg naar de overwinning, maar met tien tegen elf kwam Al-Nassr toch nog langszij. Ronaldo scoorde uit een intikker en maakte zo zijn vijfde goal uit de laatste vijf wedstrijden. Even later scoorde hij nog eens, maar nu in buitenspelpositie.

In de verlenging werd Ronaldo alsnog de matchwinner. Nadat een ploeggenoot op de lat had geschoten, kopte de aanvaller de rebound binnen. Al-Hilal slaagde er niet in om zich van deze dreun te herstellen en dus heeft Ronaldo, die vlak voor het einde geblesseerd uitviel, zijn eerste prijs in Saoedische dienst binnen.