Ronaldo pakt volgend record bij Portugal, invaller Tadic scoort voor Servië

Portugal heeft in het thuisduel met Luxemburg geen fout gemaakt. Na vroege doelpunten van Cristiano Ronaldo en Bruno Fernandes leek een monsterscore in de maak, maar die bleef uit. Servië had in eigen huis de nodige moeite met hekkensluiter Azerbeidzjan. Mede dankzij een doelpunt van Ajax-captain Dusan Tadic wonnen de Serven wel.

Portugal
Portugal
5 - 0
Luxemburg
Luxemburg

Door twee benutte penalty's van Cristiano Ronaldo en een doelpunt van Bruno Fernandes nam Portugal al na een kwartier spelen afstand van Luxemburg, dat in Faro niets had in te brengen tegen de Europees kampioen van 2016. Ronaldo was voor rust kort zelfs dicht bij een hattrick, maar vond dit keer doelman Anthony Moris op zijn weg.

Portugal nam na rust wat gas terug en liet ondanks een aantal goede mogelijkheden na de score flink op te vijzelen. Sporting Portugal-middenvelder João Palhinha en opnieuw Ronaldo bepaalden de eindstand uiteindelijk op 5-0, waardoor Portugal rechtstreekse plaatsing voor het WK in eigen hand houdt. Voor Ronaldo leverden zijn drie treffers bovendien een nieuw record op: niet eerder scoorde een speler tien hattricks in internationaal verband.

Servië
Servië
3 - 1
Azerbeidzjan

Servië trad zonder Dusan Tadic in de basis aan tegen Azerbeidzjan. De aanvoerder van Ajax zag vanaf de reservebank dat zijn landgenoten geen eenvoudige avond beleefden tegen de hekkensluiter van Groep A.

Fiorentina-vedette Dusan Vlahovic schoot Servië na een half uur spelen vanaf de stip op voorsprong, maar Azerbeidzjan kwam in de blessuretijd van de eerste helft brutaal langszij. Emin Makhmudov profiteerde van een enorme blunder van doelman Predrag Rajkovic, die de bal op knullige wijze verloor.

Opnieuw Vlahovic herstelde vlak na rust de verhoudingen (2-1), waarna de inmiddels ingevallen Tadic vanaf de stip de derde Servische treffer liet aantekenen en er zo voor zorgde dat Servië de leiding in Groep A behield. De voorsprong op Portugal bedraagt een punt, maar daarbij moet wel worden aangetekend dat de Serviërs een duel meer hebben gespeeld.