Ronaldo over eeuwige rivaliteit met Messi: 'Die is voorbij'

Reacties

Cristiano Ronaldo is weer even in Europa. De 38-jarige superster komt met Portugal EK-kwalificatiewedstrijden spelen tegen Slowakije en Luxemburg. In een persconferentie begon de aanvaller van Al-Nassr over zijn eeuwige vete met Lionel Messi.

Ronaldo over eeuwige rivaliteit met Messi: 'Die is voorbij'
© Pro Shots

De volgende tegenstanders mogen geen probleem zijn voor Portugal, dat zeer sterk begonnen is aan zijn parcours: twaalf punten uit vier wedstrijden. Derhalve had het toegesnelde journaille andere onderwerpen van gesprek bedacht. Ronaldo sprak zich, niet voor het eerst, uit over de permanente vergelijkingen tussen hem en Messi. Voor hem is de rivaliteit afgesloten en waren eventuele gevoelens van haat toch al nooit nodig.

'Haat? Dat zie ik niet, de rivaliteit is klaar. Het was goed, het publiek genoot ervan. Als je van mij houdt, hoef je Messi niet te haten, we zijn allebei erg goed en hebben voetbalgeschiedenis geschreven. We worden over de hele wereld gerespecteerd, dat is het belangrijkste. Hij heeft zijn pad, ik het mijne. Hij doet het goed, van wat ik heb gezien. We delen het podium al vijftien jaar en zijn geëindigd als, vrienden kan ik niet zeggen, maar wel professionele collega's die elkaar respecteren', aldus Ronaldo.

Hij reageerde ook op de controverse in het Portugese voetbal over de stroomuitval bij de VAR. 'Volgens mij is de Saoedische competitie beter dan de Portugese. Niet alleen omwille van die controverse, er is sowieso minder aan. Ik hoop dat het beter wordt, maar weet dat het moeilijk wordt, zo niet onmogelijk. Het is de laatste tijd een circus', was Ronaldo kritisch.

Ook een thema: hoe lang kunnen we nog van Ronaldo genieten? 'Zolang ik me goed en nuttig voel, ga ik door. Ik wil nog meer bereiken. Zolang ik speel, wil ik de lat zeer hoog leggen en groot denken.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.