Ronaldo, Messi en Neymar strijden om FIFA-award

Reacties

De FIFA heeft vrijdagmiddag de nominaties voor de titel Speler van het Jaar bekendgemaakt. Neymar neemt het tegen op tegen Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.

Ronaldo, Messi en Neymar strijden om FIFA-award

Sinds vorig jaar heeft de FIFA een eigen verkiezing met jaarlijkse awards genaamd The Best. Daarmee is de wereldvoetbalbond afgesplitst van France Football, dat de uitreiking van de prestigieuze Ballon d'Or organiseert. Vrijdagmiddag maakte de FIFA de genomineerden voor de verschillende eretitels bekend.

Zo strijden Gianluigi Buffon, Manuel Neuer en Keylor Navas voor de titel Keeper van het Jaar. Ten opzichte van de nominaties voor de World 11, de verkiezing van de spelersvakbond FIFPro, ontbreken daar Atlético Madrid-doelman Jan Oblak en Manchester United-keeper David de Gea.

FIFA Keeper van het Jaar  
Gianluigi BuffonJuventusItalië
Keylor NavasReal MadridCosta Rica
Manuel NeuerBayern München Duitsland

Twee Italiaanse oefenmeesters strijden om de award Trainer van het Jaar. Massimiliano Allegri en Antonio Conte nemen het op tegen Zinedine Zidane, die de meeste kans maakt. De Fransman won alles wat er te winnen viel het afgelopen jaar met Real Madrid.

FIFA Trainer van het Jaar  
Massimiliano AllegriJuventusItalië
Antonio ConteChelseaItalië
Zinedine ZidaneReal MadridFrankrijk

Dan de meest prestigieuze categorie. Dat Ronaldo en Messi bij de nominaties zaten, was weinig verrassend. Wel was het afwachten wie de derde kanshebber zou zijn. Dat blijkt nu Neymar te zijn. De Braziliaan kende een veelbewogen zomer met zijn megatransfer naar Paris Saint-Germain.

FIFA Speler van het Jaar  
Cristiano Ronaldo Real MadridPortugal
Lionel Messi BarcelonaArgentinië
NeymarBarcelona/Paris Saint-GermainBrazilië

Tot slot presenteerde de FIFA ook de nominaties voor de Fan-award. De supporters van Borussia Dortmund, Celtic of FC Kopenhagen gaan er dit jaar met die eretitel vandoor.

FIFA Fan-award 
Borussia DortmundDuitsland
CelticSchotland
FC KopenhagenDenemarken

Op 23 oktober worden de winnaars bekendgemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.