Ronaldo maakt eerste goal onder Ten Hag tijdens eenvoudige overwinning

Manchester United heeft zich herpakt na de valse start in de Europa League. Een week na de 0-1 nederlaag tegen Real Sociedad won de ploeg van Erik ten Hag met 0-2 bij Sheriff Tiraspol. Tyrell Malacia had een basisplaats bij Manchester United; Donny van de Beek ontbrak door een blessure. De andere wedstrijd in de poule, tussen Real Sociedad en Omonia Nicosia, eindigde in 2-1.

Sheriff Tiraspol
0 - 2
Manchester United

Ten opzichte van de eerste groepswedstrijd verdwenen Victor Lindelöf, Harry Maguire, Fred, Casemiro en Anthony Elanga uit de basis, waardoor ruimte ontstond voor Lisandro Martínez, Raphaël Varane, Scott McTominay, Bruno Fernandes en Jadon Sancho. Laatstgenoemde zette The Red Devils na zestien minuten op voorsprong. Eriksen bezorgde de bal bij Sancho, die zijn bewaker uitkapte in het strafschopgebied en de verre rechterhoek uitzocht.

Acht minuten voor de pauze leek Sancho zijn tweede doelpunt van de avond te maken, maar verdediger Stjepan Radeljic haalde de bal ternauwernood van de lijn. Een strafschop resulteerde kort daarna alsnog in de 0-2. Na een overtreding van Patrick Kpozo op Diogo Dalot mocht Ronaldo aanleggen vanaf elf meter en hij schoot recht door het midden raak. Het was zijn eerste doelpunt ooit in de Europa League.

Ronaldo dreigde voor het eerst sinds 2014 zowel in augustus als september droog te blijven: de eerstvolgende wedstrijd is pas op 2 oktober. Zijn rake strafschop betekende echter zijn eerste doelpunt onder Ten Hag. In de tweede helft had Manchester United weinig te duchten van Sheriff. Antony, Ronaldo en Sancho stichtten namens de bezoekers echter ook weinig gevaar en dus bleef het bij 0-2.

Manchester United brak in de wedstrijd een clubrecord. Sinds 3 oktober 2019, toen met 0-0 werd gelijkgespeeld op bezoek bij AZ, wist de club in zestien opeenvolgende uitwedstrijden te scoren in Europees verband. Dat is de langste reeks uit de clubhistorie. Bij elf van de dertig doelpunten was Bruno Fernandes betrokken (vijf goals, zes assists).