Ronaldo loodst Real in slot naar drie punten

Het spel van Real Madrid laat nog veel te wensen over, maar toch blijft De Koninklijke winnen. Ronaldo hielp zijn ploeg langs Real Sociedad.

Real Sociedad-Real Madrid 0-2
De reeks gewonnen duels van Real Madrid blijft groeien: het zijn er inmiddels zes. In het Anoeta verdiende de ploeg van coach Wanderey Luxemburgo vanwege het spel niet meer dan een punt, maar pakten Los Merengues er toch drie door twee late treffers van Ronaldo. De Braziliaan scoorde in de 83ste minuut in een counter. Op aangeven van Guti omspeelde hij doelman Riesgo. En ver in blessuretijd tikte Ronaldo de 2-0 binnen, nadat doelman Riesgo geen grip kreeg op een voorzet van de fraai solerende Guti.

Voor rust was Sociedad nog heer en meester, ook al lukte het de Basken niet om echte kansen te creëren. Na rust kreeg Real iets meer controle op het spel, maar daarmee was eigenlijk alles gezegd. voetballend leek het nergens naar. Toch kreeg De Koninklijke nog vier kansen. Doelman Riesgo redde attent op de eerste twee inzetten van Ronaldo en Guti, maar was kansloos bij Ronaldo's laatste twee pogingen.

Door de zege heeft Real een achterstand van drie punten op Barcelona, dat zondag in actie komt tegen Albacete.

Numancia-Valencia 1-1
Valencia verzuimde de derde plaats in het Primera División op te eisen. Op bezoek bij hekkensluiter Numancia mocht de titelverdediger blij zijn met een gelijkspel. De thuisploeg, die bij verlies zeker was van degradatie, kwam een kwartier voor het eindsignaal op voorsprong dankzij Luis Tevenet. Maar een zege zat er niet in voor Numancia, dat zeven minuten voor tijd een strafschop tegen kreeg, nadat Patricio Graff tegenstander Miguel Angel Angulo onderuit had gehaald. Vicente, die zijn comeback maakte na een absentie van vijf maanden, benutte de strafschop: 1-1. Mocht Levante zondag winnen, dan is Numancia alsnog gedegradeerd.

Atlético Madrid-Athletic de Bilbao 1-1
Beide ploegen strijden nog voor Europees voetbal, maar schoten weinig op met het 1-1 gelijkspel, waardoor ze beide naast elkaar blijven staan op de ranglijst met 48 punten. Bilbao kwam halverwege de tweede helft op voorsprong dankzij Joseba Etxeberria na een fraaie één-twee met Santi Ezquerro. Twaalf minuten later tikte Gonzalo Colsa een rebound binnen voor de gelijkmaker.