'Ronaldo krijgt duizelingwekkend bedrag als boegbeeld van Saoedisch WK-bid'

Reacties

Cristiano Ronaldo tekende vorige week een zeer lucratief contract in Saoedi-Arabië. Voor duizenden fans werd de nieuwe spits van Al-Nassr gepresenteerd. Dat hij niet op een houtje hoeft te gaan bijten was al bekend, maar als ambassadeur van het Saoedische WK-bid verdient de Portugees nog een flink zakcentje bij.

'Ronaldo krijgt duizelingwekkend bedrag als boegbeeld van Saoedisch WK-bid'

Het AFP meldde maandag dat het Golfland een poging gaat doen om in 2030 het WK te organiseren. Na de komst van Ronaldo denkt men in Saoedi-Arabië het perfecte boegbeeld te hebben gestrikt om als ambassadeur het land te promoten. Om de ambitie om als tweede Arabische land - na Qatar - het WK te organiseren waar te maken, is dan ook diep in de buidel getast.

Ronaldo verdient als speler van Al-Nassr gedurende zijn contractperiode al zo'n tweehonderd miljoen euro. Kroonprins Mohammed bin Salman heeft dat bedrag echter ook nog eens gigantisch verhoogd. Als ambassadeur van het WK-bid van Saoedi-Arabië ontvangt Ronaldo namelijk nog eens tweehonderd miljoen euro, meldt het persbureau.

Bij zijn presentatie als nieuwe ster van Al-Nassr lichtte Ronaldo vorige week zijn keuze voor de club nog toe. 'Mijn werk in Europa is af. Ik heb bij de beste clubs ter wereld gespeeld en ik heb alles gewonnen. Ik ben blij en trots met Al-Nassr. Dit contract is uniek omdat ik een unieke speler ben. Het is normaal voor mij.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.