Ronaldo hijgt Messi in de nek door absurde cijfers in 2018

Reacties

Cristiano Ronaldo legt in 2018 een haast ongezonde scoringsdrift aan de dag. Hoewel de aanvaller van Real Madrid begin dit seizoen nauwelijks scoorde, zit hij na zijn kwartet aan doelpunten tegen Girona (6-3) nu Lionel Messi op de hielen.

Ronaldo hijgt Messi in de nek door absurde cijfers in 2018

Het geheim achter de bloedvorm van Ronaldo? 'Hij kent zichzelf erg goed, weet wanneer hij moet rusten, en aan het einde van het seizoen is hij altijd erg goed', verklaarde trainer Zinedine Zidane na afloop van het duel van zondag. 'Hij scoort en zal dat altijd blijven doen. Zijn ambitie is reusachtig, op elke training, in elke wedstrijd. Dat is wat hem onderscheidt van de anderen.'

Ronaldo maakte in zijn laatste negen competitiewedstrijden liefst achttien doelpunten. Door die ongekende inhaalslag nadert de Portugees La Liga-topscorer Lionel Messi, die op 25 treffers staat, tot op drie goals. De eeuwige concurrent van Ronaldo speelde echter zes competitieduels meer dan de Real-vedette.

De 33-jarige aanvaller scoorde tussen de competitieduels door ook drie keer in de achtste finale van de Champions League tegen Paris Saint-Germain. Daardoor is Ronaldo in een mum van tijd met 37 goals in alle officiële duels uitgegroeid tot de grootste goaltjesdief van alle spelers in de topvijf Europese competities. Dit kalenderjaar heeft Ronaldo in zijn eentje zelfs meer doelpunten gemaakt dan bijvoorbeeld Manchester United, Borussia Dortmund en Chelsea ieder.

Daarmee komt er nog geen einde aan de duizelingwekkende statistieken. Door de vijftigste hattrick van zijn carrière, tegen Girona, (en een bonusdoelpunt) mag Ronaldo denken aan een overtreffing van het recordjaar van Messi, die in 2012 in 69 duels liefst 91 doelpunten produceerde. Met zijn huidige moyenne heeft de Portugees momenteel een beter moyenne dan Messi destijds (zie tabel).


Meeste doelpunten ooit in een kalenderjaar

SpelerJaarGoalsWedstrijdenMoyenne
Lionel Messi201291691.44
Cristiano Ronaldo201820131.54

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.