Ronaldo als zwerver, Servische superomhaal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldo als zwerver, Servische superomhaal

• Cristiano Ronaldo ging vermomd als zwerver de straat op in Madrid. Hij haalde wat trucs uit, maakte hier en daar een praatje en vroeg zelfs een meisje om haar telefoonnummer. Niemand sloeg enige acht op hem, maar dat veranderde toen de superster van Real Madrid zijn vermomming afdeed!

People are going to think that I’m crazy!#LIVELIFELOUDwww.ebay.com/roc

Posted by Cristiano Ronaldo on  maandag 3 augustus 2015

CSKA Sofia-uit, altijd gezellig. Toch? De spelers van het Israëlische Ashdod sloegen op de vlucht voor supporters van de Bulgaren, die tijdens de wedstrijd het veld bestormden. Het gaf het begrip 'vriendschappelijke wedstrijd' wel een heel wrange bijklank.

• Als doelman in de Argentijnse competitie krijg je tijdens een seizoen heel wat naar je hoofd. Munten, flessen en zo nu en dan zelfs een hamburger. Juan Olave van Belgrano was daar echter niet zo van onder de indruk en nam doodleuk een hapje uit de gegooide snack.

• Wat een juweel van een doelpunt! Ognjen Ozegovic van Vojvodina Novi Sad droeg met deze majestueuze omhaal bij aan de 2-0 overwinning op Javor.

• Wie denkt dat Kaká in de Verenigde Staten rustig afbouwt, heeft het mis. De Braziliaanse vedette is genadeloos voor zijn tegenstanders in de MLS en zet ze kinderlijk eenvoudig in hun hemd. Druk zetten op eigen risico.

Virgil van Dijk imponeerde zaterdag in de seizoensopener van Celtic. De Schotse topclub was in eigen huis met 2-0 te sterk voor Ross County en dankte de eenvoudige overwinning mede aan een ijzersterk optreden van de 24-jarige centrumverdediger, die in de interesse staat van onder andere Everton en Southampton.  Bekijk hier de beelden van Sport1.

 • Wesley Sneijder liet tegen zijn oude club en voormalige trainer van zich spreken. De Nederlandse spelmaker besliste zondag de oefenwedstrijd tussen Galatasaray en Internazionale door voor het enige doelpunt te tekenen. De middenvelder met de haarfijne traptechniek won in 2009/10 de Champions League met Inter en werkte in Turkije in het seizoen 2013/14 samen met trainer Roberto Mancini.

'Bij het verstrekken van deze dienst, heeft Messi de geloofwaardigheid van zijn eigen stichting ernstig ondermijnd.'
• Normaal gesproken wordt Lionel Messi aangepakt door spijkerharde verdedigers, ditmaal zit mensenrechtenorganisatie Human Rights Foundation (HRF) hem op de huid. Voorzitter Thor Halvorssen van de HRF beschuldigt de Barcelona-ster van 'feesten met onderdrukkers'. De aanvaller bracht onlangs een bezoek aan Gabon en had daar een ontmoeting met president Ali Bongo. Het bezoek van Messi doet volgens de mensenrechtenorganisatie afbreuk aan het imago van de Argentijn.

• Een geslaagde fopduik produceren is niet voor iedereen weggelegd. IFK Norrköping-verdediger Andreas Johansson kan het na deze schwalbe beter bij zijn defensieve taken houden. De 33-jarige Zweed ging overigens ook letterlijk onderuit in de competitiewedstrijd tegen AIK (1-2).

 • De opvolging van Sepp Blatter als FIFA-voorzitter houdt de voetbalwereld flink bezig. Cristiano Ronaldo maakt zich er evenwel totaal niet druk over. Dat legt de vedette van Real Madrid in gesprek met CNN uit. 'De FIFA, dat kan me echt geen fuck schelen', zo luidde het antwoord van de Portugees op vragen over het al dan niet gekochte WK van 2022 in Qatar. Het bleek ook direct de laatste vraag van het interview.

John Guidetti kan zijn geluk niet op. Tijdens een vriendschappelijk toernooi heeft de nieuwbakken spits van Celta de Vigo zijn debuut direct opgeluisterd met een treffer. In het duel met het Portugese Rio Ave scoorde hij al in de zeventiende minuut. Celta won het duel, dat maar over één helft gespeeld werd, uiteindelijk met 2-0. Eerder op het toernooitje had Celta nog na strafschoppen verloren van Paços Ferreira (0-0, 4-5). Guidetti is in ieder geval blij met zijn goal.

'Mijn moeder Olivera is voedingsdeskundige en geeft me allerlei tips. Zo eet ik geen vlees, omdat het weliswaar veel goede voedingsstoffen bevat, maar ook een aantal slechte.'
• Het zelfbenoemde Olivera-dieet helpt Ajacied Nemanja Gudelj in zijn dagelijks bestaan als profvoetballer. De middenvelder drinkt zelfs geen koffie. 'Omdat je na elke kop koffie zeven glazen water moet drinken om je vochthuishouding weer in evenwicht te krijgen.' (De Telegraaf)

• Arsenal won zondag ten koste van Chelsea het Community Shield en had dat mede te danken aan de subliem keepende Petr Cech. De Tsjech toonde tegen zijn oude ploeg direct waarom manager Arsène Wenger er goed aan heeft gedaan hem naar Noord-Londen te halen. Piers Morgan, de meest enthousiaste fan van Arsenal op social media, was uitermate enthousiast. Dat gold ook voor voormalig Manchester United-verdediger Rio Ferdinand. 'Hij is de beste aankoop van de competitie', aldus de analyticus van BT Sport, die stelde dat door de komst van Cech de titelkansen van Arsenal flink gegroeid zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.