Ronaldinho terug in Parijs, Griezmann is Superman

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldinho terug in Parijs, Griezmann is Superman

• Er wordt in Parijs halsreikend naar uitgekeken: de terugkeer van Ronaldinho. De Braziliaanse legende is zondag te gast in het Parc des Princes als AS Monaco op bezoek komt voor de topper in de Ligue 1. Paris Saint-Germain kondigde het bezoekje van de baltovenaar spectaculair aan.

Antoine Griezmann is momenteel de grote ster van Atlético Madrid. De Franse schaduwspits heeft blijkbaar meer talenten. In The Lego Batman Movie vertolkt hij de rol van Superman. Dat lijkt hem gezien zijn kwaliteiten op het veld wel toevertrouwd.

• Acteren kan je beter niet aan Arsène Wenger overlaten. De Arsenal-manager werd deze week door Theo Walcott vergeleken met de bekende Amerikaanse acteur Al Pacino na een 'opzwepende speech'. Wenger reageerde gevat. 'Ik kan je vertellen dat ik een heel slechte acteur ben.'

• Een speciale dag voor José Mourinho, die zijn 54ste verjaardag viert. Dit feitje doen we cadeau: de huidige manager van Manchester United won tussen 2003 en 2012 in elk jaar minimaal één hoofdprijs.

• Over verjaardagen gesproken: Lionel Messi blaast op 24 juni dertig kaarsjes uit. Op diezelfde dag geeft de meervoudig Gouden Bal-winnaar zijn jawoord aan zijn vriendin Antonella Rocuzzo, zo weet het Argentijnse blad Primicias Ya. Het huwelijk zal plaatsvinden in Rosario, waar Messi in 1987 het levenslicht zag. Aansluitend vindt er een groot feest plaats in Arroyo Seco, wat in de buurt van Rosario ligt.

• We geven het ruiterlijk toe: zelf werden we ook even op het verkeerde been gezet. Globetrotter Samuel Eto'o poseerde donderdag met een shirt van Amkar Perm, een club die naadloos past op zijn overvolle cv. De 35-jarige Kameroener blijft echter gewoon bij Antalyaspor. Hij bezocht alleen zijn oude coach Gadzhi Gadzhiyev, met wie hij werkte bij FC Anzhi. Amkar Perm heeft de 'komst' van Eto'o inmiddels officieel ontkend.

'Ik ben niet iemand die snel in paniek raakt. Maar toen ik eruit ging, trilden mijn handen.'
Jetro Willems kijkt terug op 8 mei, de dag van de ongekende ontknoping van de Nederlandse titelrace. De PSV-linksback had vertrouwen, maar ook een dubbel gevoel tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen.

• In deze periode is de beweging op de transfermarkt aantrekkelijk voer voor speculeren, toewerkend naar het hoogtepunt met de sluiting van de markt aan het einde van de maand. Ook 1860 München is nog op zoek naar versterking. De club uit de Tweede Bundesliga is daarbij uitgekomen bij Christian Gytkjær. Met negentien goals werd de spits van Rosenborg BK topscorer van Noorwegen. Dat zijn de naakte feiten, want Gytkjær kreeg extra bekendheid omdat hij weinig moeite heeft zijn kleren uit te doen. Overigens is hij gesignaleerd in Beieren met jas...

Radamel Falcao deed woensdag zijn naam als El Tigre weer eer aan. Dankzij zijn goal is AS Monaco weer een stap dichter bij de winst van de Coupe de la Ligue gekomen. Maar de Colombiaan is wel enige dank verschuldigd aan Guy-Roland N'Dy Assembé, de doelman van AS Nancy. De Kameroense doelman had de bal, inderdaad had...

• Het is in Australië een bijzondere dag, namelijk Australia Day. Deze nationale feestdag Down Under gaat natuurlijk ook niet voorbij aan de in Europa actieve Socceroos, zo laat Valencia-doelman Mathew Ryan zien.

• Vandaag is ook de dag dat Milko Djurovski weer een extra kaarsje mag uitblazen. De Macedoniër, inmiddels 54 jaar oud, verdiende in zijn tijd bij FC Groningen de bijnaam van De Rookmagiër. Verdient hij ook de status van beste buitenlander in dienst van FC Groningen?

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.