Ronaldinho speelt op echt gouden kicksen

Ronaldinho krijgt wel heel speciale schoentjes. Komende zaterdag zal de Braziliaan een paar gouden kicksen dragen als Barcelona aantreedt tegen Real Zaragoza.

Ronaldinho speelt op echt gouden kicksen

Ronaldinho ontving van zijn sponsor Nike twee paar schoenen die acht ounce van 24-karaats goud bevatten, ongeveer 240 gram. Een ounce goud kost bijna vierhonderd euro. Dat zou betekenen dat de schoenen een kleine 5.000 euro waard zijn. Nike noemt ze liever priceless.

Het goud is verwerkt in de tong, de hiel en de swoosh van Nike op de zijkant. Om de schoenen nog iets persoonlijker te maken zijn er ook een 'R' en het nummer 10 op aangebracht. 'Ik ben heel erg blij dat ik hieraan mee heb kunnen werken, ze zijn helemaal persoonlijk gemaakt', aldus Ronaldinho. 'Ik kan niet wachten om mijn schoenen te dragen tegen Zaragoza.'

Overigens is Ronaldinho niet de eerste gouden sporter van Nike. Eerder droeg de Amerikaanse atleet Michael Johnson al compleet gouden spikes tijdens de Olympische Spelen van Sydney in 2000.

Maar Dinho troeft wel David Beckham af. De Engelsman heeft de namen van zijn drie kinderen Brooklyn, Romeo en Cruz met gouden draad laten weven op de drie strepen van zijn Adidas-kicksen.

Bekijk hier al onze video's