Romero brengt morsend FC Volendam verder aan het wankelen

De vormdip van FC Volendam blijft maar aanhouden. Opnieuw werd er niet gewonnen in de Keuken Kampioen Divisie, de reeks zonder zege bedraagt nu al zes wedstrijden. Maxi Romero van Jong PSV zat de promotiekandidaat maandagavond flink in de weg.

In dit overzicht volgden we alle wedstrijden van de 32ste speelronde in de Keuken Kampioen Divisie.
Jong PSV
Jong PSV
2 - 2
FC Volendam
FC Volendam

Een paar speelrondes geleden stond FC Volendam nog fier aan kop in de KKD en leek de club zich op te mogen maken voor promotie naar de Eredivisie. Inmiddels is die zekerheid afgebrokkeld. Er werden punten verspeeld tegen achtereenvolgens VVV-Venlo, Excelsior, FC Emmen, ADO Den Haag en TOP Oss, ook Jong PSV werkte niet mee aan de promotieplannen van de Volendammers.

Het begin was nog wel goed voor de huidige nummer twee van de KKD. Bilal Ould-Chikh schoot van afstand raak, keeper Maxime Delanghe zag er niet goed uit bij het tegendoelpunt. Zijn collega aan de andere kant ging voor rust ook in de fout. Keeper Filip Stankovic ging onder de bal door en wilde zijn fout herstellen met een duik, maar de goalie greep naast de bal en raakte Romero. De bal ging op de stip en de spits waar PSV miljoenen voor betaalde schoot raak. Topscorer Robert Mühren leek voor verlossing te zorgen in de tweede helft, maar Romero pijnigde de Volendammers opnieuw met een doelpunt. Zo liet de spits zich zien aan Ruud van Nistelrooij, na dit seizoen hoofdtrainer van PSV.

Jong FC Utrecht
1 - 0
NAC Breda
NAC Breda

NAC Breda raakt verder achterop in de strijd om de play-offs, de uit Oekraïne overgekomen Pontus Almqvist was daar verantwoordelijk voor. De aanvaller kwam via een speciale regeling naar de Domstad en maakte na zijn debuut in de Eredivisie ook zijn eerste minuten in de KKD. Kort voor tijd schoot hij hard raak voor de zege.

Jong AZ
Jong AZ
0 - 1
Roda JC Kerkrade

Roda JC Kerkrade kreeg de punten in de schoot geworpen door de beloften van AZ. Zico Buurmeester werd door toedoen van eigen doelman Beau Reus de schlemiel van de avond. De terugspeelbal van Buurmeester werd volledig gemist door Reus, waardoor het eigen doelpunt en de enige treffer van de wedstrijd op naam van de middenvelder kwam.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 1
Telstar
Telstar

Voor FC Emmen is een rentree in de Eredivisie weer een stap dichterbij gekomen. De ploeg van trainer Dick Lukkien begon zeer teleurstellend aan het seizoen, na vijf duels stond de teller pas op vier punten, maar na een enorme inhaalrace is de club uit Drenthe hard op weg naar promotie. Tegen Telstar ging het echter niet vanzelf.

Nadat Rui Mendes de thuisclub in de 36ste minuut op voorsprong had gezet, moest Emmen op slag van rust een tegenvaller verwerken. Glynor Plet maakte gelijk aan De Oude Meerdijk. De ploeg van Lukkien kwam echter goed uit de kleedkamer, want de tweede helft was vier minuten oud toen Jari Vlak voor de nieuwe voorsprong zorgde.

Daar bleef het echter bij in Emmen, waardoor het spannend was tot het laatste fluitsignaal. De overwinning werd echter over de streep getrokken door de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Met nog zes duels voor de boeg heeft FC Emmen een voorsprong van acht punten op de derde plaats; de nummers één en twee promoveren rechtstreeks.

MVV Maastricht
0 - 3
Almere City FC

Almere City FC is bezig aan een dramatisch seizoen en eind november werd Gertjan Verbeek op straat gezet. Daarna ging het niet meteen beter, want na de 26ste speelronde halverwege februari stond de ambitieuze Keuken Kampioen Divisie-club laatste in de Keuken Kampioen Divisie. Daarna zette de ploeg van trainer Alex Pastoor echter een enorme opmars in.

Van de laatste vijf duels werden er vier gewonnen en zondag moest ook MVV Maastricht eraan geloven. En dat was te danken aan Ilias Alhaft, die de bezoekers zes minuten voor rust op schitterende wijze op voorsprong zette. De 25-jarige buitenspeler kwam vanaf de rechterkant naar binnen en haalde verwoestend uit; via de onderkant van de lat ging de bal binnen.

Daar bleef het niet bij, want kort voor het einde van de eerste helft maakte Alhaft er ook 0-2 van. De ruststand leek ook de eindstand te worden, maar in de extra tijd maakte Jonas Arweiler er nog 0-3 van. Almere City FC staat daardoor nu twaalfde met 35 punten uit 32 duels. In de vierde periode blijft de ploeg van Pastoor zonder puntenverlies, waardoor het nog mag blijven hopen op deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

Excelsior
Excelsior
3 - 0
Helmond Sport

Helmond Sport had met de recente zeges op NAC Breda en FC Emmen de status van reuzendoder gekregen. Excelsior was dus gewaarschuwd voor de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. De Rotterdamse equipe kwam in ieder geval goed uit de startblokken. Het vervolg op de snelle treffer van Mats Wieffer liet op zich wachten. Onder anderen Thijs Dallinga mocht zich dat aanrekenen.

De goalgetter, die tot zaterdag al dertig keer had gescoord, maakte het direct na rust goed. Van dichtbij maakte hij de 2-0 voor Excelsior, dat niet meer in de problemen kwam en zich zo meer comfortabel nestelde op de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De 3-0 van Redouan El Yaakoubi in de extra tijd was de bevestiging voor het kwaliteitsverschil.

FC Den Bosch
0 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft nog enige hoop op een plaats in de play-offs. Voor de Limburgers was het wel zaak om niet meer terrein prijs te geven op de concurrentie. De klus in De Vliert werd bemoeilijkt door personele zorgen. Trainer Jos Luhukay had nog maar twaalf spelers over van zijn A-selectie. Het resultaat was navenant, want VVV moest op bezoek bij FC Den Bosch genoegen nemen met een punt.

FC Eindhoven
1 - 2
De Graafschap

De Graafschap legde de basis voor de driepunter in de eerste helft. Na ruim een halfuur voetballen rondde Camiel Neghli rustig af voor de 0-1, en in de blessuretijd verraste Mees Kaandorp doelman Nigel Bertrams met een van richting veranderd schot. Na 53 minuten ontsnapte FC Eindhoven aan de nog grotere achterstand toen Jasper van Heertum de lat raakte. Na ruim een uur bracht Jens van Son de spanning terug in de wedstrijd. FC Eindhoven ging op jacht naar de gelijkmaker en vond die bijna een kwartier voor tijd: Hidde Jurjus sloeg de bal na een schot van Jort van der Sande voor de doellijn weg.

FC Dordrecht
3 - 1
ADO Den Haag

Dhoraso Klas vertolkte in de eerste helft een hoofdrol in het Riwal Hoogwerkers Stadion. De middenvelder verschalkte na 38 minuten zijn eigen doelman, maar maakte even later na voorbereidend werk van Sem Steijn de gelijkmaker. In de tweede helft trok FC Dordrecht de zege naar zich toe door treffers van Christian Conteh en Jacky Donkor. Thomas Verheydt had de spanning terug kunnen brengen in de wedstrijd, ware het niet dat hij een strafschop tegen de paal schoot. Beide partijen raakten hierna nog het aluminium.