Ihattaren bekroont feestavond met eerste goal in precies een jaar

Mohamed Ihattaren heeft zijn eerste doelpunt in Amsterdamse dienst gemaakt. Hij kreeg zijn eerste basisplaats bij Jong Ajax en scoorde in de simpele zege op TOP Oss. Het was sowieso al een feestavond voor Ihattaren.

Jong Ajax
Jong Ajax
4 - 1
TOP Oss
TOP Oss

De van Juventus gehuurde middenvelder was immers ook al betrokken bij de 2-0 en 3-0 tegen TOP Oss. Nadat Brian Brobbey uit een strafschop de score had geopend, verlegde Ihattaren het spel bij de tweede goal naar links, waarna Mohamed Daramy teamgenoot Kenneth Taylor in staat stelde om te scoren.

Diezelfde Taylor kopte enkele minuten later binnen na een vrije trap van Ihattaren, die zodoende tijdens zijn basisdebuut zijn eerste assist afleverde sinds zijn terugkeer op de Nederlandse velden. Na rust maakte Ihattaren de 4-0 door op prachtige wijze raak te schieten vanaf de rand van het strafschopgebied. Met links vond hij de rechterbovenhoek.

Toevallig genoeg maakte Ihattaren zijn laatste treffer op de Nederlandse velden precies een jaar geleden. Op 4 april 2021 maakte hij namens PSV de 3-0 in de competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo.

In blessuretijd redde Niels Fleuren met een kopbal nog wel de eer voor TOP Oss, maar deze goal had slechts statistische waarde.