Roma zeker van tweede plaats, Vieri rijk

AS Roma speelt volgend seizoen in de Champions League. Lazio Roma en AC Milan moeten nog even wachten op die zekerheid. Voor Ascoli en Messina viel het doek. Persoonlijk succes was er voor Christian Vieri.

Roma zeker van tweede plaats, Vieri rijk

Palermo-AS Roma 1-2Op bezoek bij Palermo verzekerde AS Roma zich van de tweede plaats en rechtstreekse plaatsing voor de Champions League van volgend seizoen. De Romeinen hadden de klus bij rust al geklaard. Het stond toen al 0-2 door doelpunten van Francesco Totti en Marco Cassetti. Giovanni Tedesco scoorde vlak voor tijd nog tegen: 1-2.

Totti bracht zijn seizoenstotaal op 22 met een fraai afstandschot van dertig meter en heeft nog vier doelpunten nodig om Afonso Alves (SC Heerenveen) te achterhalen in het klassement op de Europese topscorerstitel.

AC Milan-Fiorentina 0-0Met een zege tegen Fiorentina was AC Milan zeker geweest van een plaats in de voorronde van de Champions League. De ploeg, die eerder in de week nog indruk maakte tegen Manchester United, kreeg de gasten echter niet klein. Kaká miste de grootste kans door een strafschop op de paal te schieten.

Milan zakte naar de vierde plaats. Met een voorsprong van zeven punten op nummer vijf Empoli moet het echter wel heel gek lopen willen de Rossoneri de riante uitgangspunt nog uit handen geven.

Messina-Internazionale 0-1Kampioen Internazionale boekte een magere 1-0 zege op bezoek bij Messina, maar het was voldoende om het lot van de thuisclub te bezegelen. Door het doelpunt van Hernán Crespo, die scoorde op aangeven van Luis Figo een minuut nadat hij was ingevallen, betekende dat de degradatie van Messina een feit is.

Lazio Roma-Livorno 1-0Lazio Roma steeg naar de derde plaats en kan plaatsing voor de voorronde van Champions League bijna niet meer ontgaan. De thuisclub won met 1-0 door een doelpunt van Luis Antonio Jimenez, die doelman Emanuele Manitta passeerde op aangeven van Goran Pandev.

Empoli-Catania 2-1Empoli deed goede zaken in de strijd om Europees voetbal. Door goals van Sergio Almiron en Nicola Pozzi werd Catania met 2-1 verslagen. Empoli steeg van de zevende naar de vijfde plaats. Catania staat nog net boven de rode degradatiestreep.

Atalanta Bergamo-Siena 3-1Hoogtepunt van de wedstrijd in Bergamo was het doelpunt van Christian Vieri, zijn eerste van het seizoen. Van grote afstand verschalkte de 33-jarige spits doelman Alexander Manninger met een schot met zijn befaamde linkerbeen. Vieri, die een laag basissalaris ontvangt, kan door zijn doelpunt 100.000 euro tegemoet zien op zijn bankrekening.

Door de 3-1 zege speelt Atalanta ook komend seizoen in de Serie A. Siena is nog wel volop in degradatienood.

Chievo-Parma 1-0Na vijf minuten spelen in Verona profiteerde Sergio Pellissier van een slippertje van Fernando Couto en zette Chievo op 1-0. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd en daardoor kwam de thuisclub in punten gelijk met Parma: 35. Beide ploegen moeten in de laatste drie wedstrijden het vege lijf zien te redden.

Torino-Ascoli 1-0Torino boekte een hele belangrijke zege tegen Ascoli, dat door de nederlaag degradeerde naar de Serie B. Door het doelpunt van Alessandro Rosina houdt Torino de kansen op lijfsbehoud in eigen hand.

Bekijk hier al onze video's