Roma profiteert dankzij Gervinho van averij Juventus

AS Roma is twee punten ingelopen op koploper Juventus. Kevin Strootman en consorten wonnen met 3-1 bij Hellas Verona.

Zaterdagavond liet Juventus op bezoek bij Lazio (2-2) punten liggen en door een zege kon Roma de achterstand op de koploper uit Turijn verkleinen naar zes punten. Lang hadden de Romeinen, waarbij Strootman de volledige wedstrijd speelde, het lastig maar vlak voor rust stelde Gervinho met een fraaie actie Adem Ljajic in staat de openingstreffer te maken.

Na rust kwam Hellas echter weer op gelijke hoogte, dankzij Alfred Hallfredsson. Een nieuwe individuele actie van Gervinho, die ditmaal zelf afrondde, was nodig om Roma weer aan de leiding te brengen. De ingevallen aanvoerder Francesco Totti maakte acht minuten voor tijd aan alle spanning een einde door een strafschop feilloos te benutten.