Roma moet CL-ticket veiligstellen zonder vechtersbazen

Voor Daniele De Rossi (foto) en Simone Perrotta zit het seizoen erop. De twee middenvelders van AS Roma zitten het restant van het seizoen uit met een schorsing van drie duels.

Roma moet CL-ticket veiligstellen zonder vechtersbazen

Zondagavond kregen De Rossi en Perrotta allebei een rode kaart in het tumultueuze treffen met hekkensluiter Bari (3-2 winst). De Rossi werd drie minuten na de onderbreking bestraft voor een elleboog in het gelaat van Simone Bentivoglio, terwijl Perrotta zich in de blessuretijd liet gaan en eveneens een klap(je) uitdeelde.

De Italiaanse tuchtcommissie legde de beide vechtersbazen een straf op van drie duels schorsing. Zodoende mist het duo de competitiewedstrijden met achtereenvolgens AC Milan, Catania en Sampdoria.

Het ontbreken van de twee Romeinen is een slag voor trainer Vincenco Montella. Zijn ploeg is door de moeizame zege van zondag nog volop in de race om de vierde plek. Die positie geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.

Op bezoek bij Bari waren Perrotta en De Rossi niet de enigen aan de kant van Roma die van zich deden spreken. Francesco Totti was twee keer trefzeker, maar miste in de slotfase bij een stand van 2-2 een strafschop. Tot zijn opluchting bezorgde invaller Aleandro Rosi de overgebleven negen man van AS Roma alsnog de overwinning.

AS Roma gaat, na overleg met beide spelers, in beroep tegen de straf. Hangende het beroep blijft het duo geschorst. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's