Roma-icoon De Rossi leeft zijn droom met opvallende carrièremove

Reacties

Daniele De Rossi heeft altijd een zwak gehad voor Boca Juniors. Het was voor de middenvelder dan ook een gemakkelijke beslissing om naar Buenos Aires te gaan, toen de club bij hem aanklopte.

Roma-icoon De Rossi leeft zijn droom met opvallende carrièremove

Lange tijd leek het erop dat de 36-jarige De Rossi net als Francesco Totti zijn gehele loopbaan voor Roma zou gaan spelen. De middenvelder en zijn geliefde club kwamen echter niet tot een overeenkomst over een nieuw contract, waardoor de samenwerking na achttien jaar beëindigd werd. De Rossi gaf bij de bekendmaking van dit nieuws direct aan dat hij niet wilde stoppen.

En toen was daar Boca, waar voormalig Roma-verdediger Nicolás Burdisso technisch directeur is. Hij wist van de liefde van De Rossi voor Boca en belde zijn oude ploeggenoot op. De deal werd snel gesloten. De Rossi arriveerde donderdag in Argentinië en zette vrijdag zijn handtekening onder een contract voor een jaar.

De routinier heeft veel zin in het nieuwe avontuur. 'Mijn hart is voor Roma, maar ik heb ook altijd een erg goed gevoel gehad bij Boca', legt de Italiaanse wereldkampioen van 2006 uit. 'Toen ik een kind was, keek ik veel wedstrijden van Boca. Ze hadden Diego Maradona, maar ik werd ook verliefd op het stadion en op de passie van de supporters.'

'Bij een club opgericht door Italianen voel ik me snel thuis', vervolgde De Rossi. 'Dit is een grote club, een club waarmee je wat kan bereiken. Ik wilde altijd eens naar Amerika gaan, maar ik heb ook altijd gezegd dat ik graag eens als Boca-speler de trappen van La Bombonera zou willen afdalen: al was het maar voor een keer. Het belangrijkste in het leven is dat je je dromen werkelijkheid moet laten worden. Bedankt, Boca.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. De Rossi
Meer over D. De Rossi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.