Roep om actie: Newcastle-fans moeten al betalen voor volgend seizoen

Reacties

Newcastle United-eigenaar Mike Ashley doet niet echt zijn best om wat meer geliefd te worden bij de supporters van zijn club. Terwijl het huidige Premier League-seizoen stil ligt, en het nog onzeker is of het voetbaljaar wel uitgespeeld kan worden, hebben meerdere fans nu al een betaalverzoek voor de seizoenskaarten voor het aankomende seizoen binnengekregen.

Roep om actie: Newcastle-fans moeten al betalen voor volgend seizoen
© Pro Shots

De Newcastle United Supporters Trust (NUST) heeft de club gevraagd om de betalingen wat uit te stellen, om de fans in deze 'erg zware tijd' tegemoet te komen. The Magpies zouden daar echter niet aan willen meewerken. De BBC heeft Newcastle United om een reactie gevraagd, maar zonder succes.

Het huidige Premier League-seizoen ligt tot minstens 30 april stil. In theorie zou de ploeg van Steve Bruce bij de hervatting nog kunnen degraderen, maar als nummer dertien van de ranglijst lijkt Newcastle wel zeker van lijfsbehoud, en daarmee nog minstens een extra seizoen Premier League-voetbal.

'Newcastle United heeft eerder deze maand contact met ons opgenomen', meldt de NUST. 'De club benadrukte dat het niet de intentie heeft om de geplande betalingen uit te stellen. Dit geldt voor de fans die jaarlijks én voor de fans die maandelijks betalen. Newcastle United kan nu nog in actie komen en de nodige steun en verlichting bieden aan hun fans die door deze wereldwijde noodtoestand in de financiële moeilijkheden verkeren.'

De betaalverzoeken zijn verstuurd naar de supporters die hebben gekozen voor een seizoenskaart voor de lange termijn en daardoor korting hebben gekregen. De fans zouden vooraf door de club gewaarschuwd zijn dat de betaling gewoon door zou gaan. Een abonnement op een langdurige seizoenskaart is gebruikelijk in de Premier League, maar veel competitiegenoten van Newcastle hebben besloten om hier later op terug te komen. Newcastle doet dat dus niet.

Newcastle-fan Thomas Concannon, die al meer dan twintig jaar een seizoenskaart heeft op St James' Park, zit met de handen in het haar. 'Als ZZP'er die door de coronacrisis opeens zonder werk zit sta ik voor een extreem zware periode', zegt hij tegen de BBC. 'De gedachte dat ik mijn seizoenskaart zou moeten annuleren is verschrikkelijk. Ik vraag alleen aan de club om begrip te tonen voor de supporters die nu echt wat extra hulp nodig hebben.'

© Pro Shots
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.