Roemenië zet vol druk op Jong Oranje door gastland te verslaan

Reacties

Jong Roemenië heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan op het jeugd-EK. De ploeg die in het eerste duel nog met 1-1 gelijkspeelde tegen Jong Oranje, boekte een zwaarbevochten zege op gastland Hongarije. Heracles Almelo-aanvaller Adrián Szöke (op archiefbeeld) werd de schlemiel bij het gastland.

Roemenië zet vol druk op Jong Oranje door gastland te verslaan
© Pro Shots
Hongarije O21
Hongarije O21
1 - 2
Roemenië O21
Roemenië O21

Hij kreeg immers in de 42ste minuut zijn tweede gele kaart omdat hij zijn arm gebruikte in een luchtduel. De aanvaller van Heracles mist daardoor sowieso het laatste groepsduel met Jong Oranje.

Zonder Szöke kwamen de Hongaren nog wel op voorsprong dankzij Andras Csonka. Uiteindelijk won Roemenië, al was het zwaarbevochten. Alexandru Matan (fraai indraaiend schot) en Alexandru Pascanu (intikker) zorgden voor een 1-2 zege. De laatste goal viel pas in de 87ste minuut.

Door de zege komen de Roemenen op vier punten. Jong Oranje neemt het later vanavond op tegen Duitsland, dat het eerste duel al met 3-0 won van Hongarije. De Duitsers hebben zodoende aan een zege op Nederland voldoende voor de volgende ronde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.